L´Ajuntament de Berga i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà introdueixen canvis a la Fira de Maig de Berga, la mostra multisectorial més important de la comarca. Després de la renovació del disseny dels estands, els organitzadors han apostat per aportar un eix temàtic concret a la mostra, que serà diferent cada any. L´economia circular i sostenible centrarà la fira que tindrà lloc els propers diumenge 30 d´abril i dilluns 1 de maig.

A més a més, per connectar la mostra amb el comerç de la zona del Vall, l´organització ampliarà la zona de vianants per on podran passejar els visitants. A banda de tallar el trànsit es prohibirà l´estacionament de vehicles. La plaça Viladomat i tot el passeig de la Indústria, fins al passeig Vila de Casserres, romandrà tancat a la circulació i tampoc s´hi podrà aparcar «per acostar al màxim la mostra al comerç de la zona». Així ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Berga, Francesc Ribera durant la presentació del certamen. «Volem aconseguir més amplitud».

Ribera, ha destacat que s´ha intentat que la Fira de Maig sigui un «aparador» de les empreses que treballen en el model de l´economia circular, és a dir, que en el seu procés productiu contemplen la poca generació de residus i la seva transformació, l´ús d´energies renovables, la cerca de matèries primeres de proximitat per tancar cercles i una gestió eficient dels recursos per disminuir l´impacte ambiental. Tal i com ja va explicar Regió7 la part central de la fira donarà protagonisme a una desena d´empreses de la comarca perquè donin a conèixer aquest model. «D´aquí a uns anys les empreses que no treballin en aquesta línia no seran competitives i quedaran fora»,ha afegit. De la mateixa manera, el president de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, ha assegurat que «és un pas més per continuar treballant en aquesta línia. Reciclar i reutilitzar és un repte que tenim al Berguedà i per això aquest eix temàtic té molt sentit».

També formaran part de la fira empreses d´altres sectors que volen donar-se a conèixer i aprofitar aquest aparador. Les dues carpes principals estaran compartides per les institucions, les entitats socials i cíviques, els centres de formació i les empreses i els serveis. També hi exposaran les concessionàries de vehicles, així com les empreses del sector de la jardineria. Els Productors del Berguedà i el sector de l´artesania i l´alimentació també tindran el seu espai al llarg del passeig de la Indústria.

Més enllà de la zona d´expositors, després de la prova de l´any passat, els organitzadors han apostat per oferir activitats musicals i també destinades al públic infantil durant els dos dies que s´allargarà el certamen i també durant tota la jornada. «S´han programat un seguit d´activitats per generar més ambient i sobretot, potenciant les activitats per a infants»,ha dit Ribera. Així, a l´escenari instal·lat davant de l´ambulatori, hi haurà música i espectacle de manera, pràcticament, ininterrompuda. Les propostes complementaran les exhibicions gimnàstiques dels quatre centres esportius que tindran lloc a la plaça Viladomat. A més a més, fora del recinte firal però dins del programa de propostes paral·leles, diumenge hi haurà actuació castellera i la trobada de cotxes d´època i tant dissabte com diumenge, La Farsa estrena espectacle al teatre municipal.

Pel que fa al pressupost, Ribera va assegurar que s´ha mantingut la partida de 27.000 euros de la passada edició, quan es va disminuir considerablement la dotació econòmica de la mostra després de fer una renovació total del disseny. Enguany s´aprofita part del material però amb canvis de disposició per donar un nou aire.