El govern de Berga preveu actuar en breu a la torre del Pavelló de Suècia després que una part de la seva estructura cedís pel mal estat de la fusta. L'executiu ha assegurat que abans de prendre cap decisió s'estudiaran diverses opcions per reparar-la. El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat a Regió7 que no hi ha cap proposta en ferm perquè el primer que cal fer és tenir totes les opcions al damunt de la taula per escollir quina és l'actuació «més adient», i cal tenir en compte l'opinió dels tècnics i també valorar els costos econòmics.

Després del despreniment d'un dels elements d'aquesta torre, annexa a l'equipament cultural que és de titularitat municipal, el regidor Camps ha assegurat que l'objectiu del consistori és actuar-hi. De moment s'ha precintat la zona per garantir «la total seguretat dels vianants», tot i que ha deixat clar que l'estructura de la torre no perilla. La part que va caure correspon a una de les anelles de fusta que conformen el mirador d'aquesta construcció. «És cert que les fustes estan deteriorades i que des que es va instal·lar, el seu estat ha anat deteriorant-se per la pluja i també per la forma que tenen els elements que la formen», ha dit Camps. De totes maneres creu que «a banda del deteriorament d'aquesta fusta i possiblement de les parets, no hi ha constància que l'estructura hagi de caure».

Per a Camps, tot i que la prioritat és actuar-hi, l'objectiu és ser «curós» i determinar una decisió «el màxim d'encertada tenint en compte els elements tècnics i també uns costos raonables». En aquest sentit, ha dit que «des d'únicament fer una reparació simple a restaurar del tot la construcció hi ha molts termes entre mig i cal estudiar-los tots amb deteniment». A hores d'ara, tampoc està clar quin serà el termini d'actuació, ja que encara s'han de rebre les propostes per arranjar-la.

La torre, que va completar la reconstrucció del Pavelló que Suècia va utilitzar per l'Exposició Universal del 1929 a Barcelona es va inaugurar el 2008 i va finançar-se amb diners públics.