Bagà estudia la creació d'una associació que serveixi per emprendre accions des de la població de l'alt Berguedà per ajudar al desenvolupament de les zones del món en situació de pobresa, en conflicte o víctimes de catàstrofes naturals o humanes. Els baganesos Lluís Casas, Daniel López i Josep Rovira han obert la possibilitat de crear Bagà Solidària.

A través d'un comunicat, han assegurat que la vila té molts veïns que «senten la necessitat d'actuar davant les notícies inquietants que surten als mitjans de comunicació i que reflecteixen la precarietat en la qual viuen els habitants de les zones subdesenvolupades del planeta». A més a més, creuen que «a Bagà hi ha persones amb experiència en cooperació municipal i, per tant, la creació d'una associació amb cara i ulls és possible».

Per tirar endavant un grup encarat a la cooperació municipal per al desenvolupament que fomenti el treball per la pau, la justícia i el desenvolupament humà han convocat tots els veïns que vulguin implicar-s'hi a una reunió que tindrà lloc aquest dissabte 29 d'abril a les 8 del vespre al casal de la vila, amb l'objectiu de posar al damunt de la taula les opcions reals i la implicació veïnal per generar aquest nou grup.