L'Ajuntament d'Olvan treballa per connectar la xarxa d'aigua potable del nucli de Cal Rosal amb la xarxa del nucli d'Olvan per garantir un millor subministrament als veïns. L'alcalde del municipi, Martí Orriols, va presentar el projecte encara en procés de redacció a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, durant una trobada ahir al migdia.

L'equip de govern va aprofitar la visita de la presidenta de l'ens provincial per demanar-li finançament per poder tirar endavant aquesta interconnexió de la xarxa d'aigua potable.

Orriols va recordar que el municipi d'Olvan té dos nuclis diferenciats: el de Cal Rosal i el d'Olvan, i igualment, existeixen dues xarxes d'aigua separades que funcionen de manera individual. Pel que fa al nucli de Cal Rosal, l'aigua es capta del riu Llobregat i es bomba fins al dipòsit instal·lat a tocar de l'antiga carretera, un fet que garanteix que els veïns puguin disposar d'aigua de qualitat amb total garantia. A Olvan, però, la situació és diferent. Tal com va explicar Orriols, la captació de l'aigua que arriba a les masies i a les cases d'Olvan es fa de pous i fonts, i també, si és possible, d'un petit pantà que hi ha al terme municipal. Un fet que «en èpoques de sequera suposa estar en alerta», va destacar, «i que esperem solucionar».

Per això, per garantir sense problemes el subministrament d'aigua a Olvan i que sigui de més qualitat, el consistori espera acollir-se a la línia de subvencions que ha obert l'Agència Catalana de l'Aigua per a aquest tipus d'actuacions. Per finançar la part restant, han trucat a la porta de la Diputació de Barcelona. La seva presidenta, Mercè Conesa, es va mostrar oberta a poder ajudar el consistori olvanès a tirar endavant el projecte. De totes maneres, l'alcalde va matisar que el projecte encara s'està tancant i encara no se sap quin serà el seu cost total. En aquest sentit, Conesa va assegurar que «la Diputació estarà al costat de l'Ajuntament per tirar endavant les iniciatives que serveixin per millorar el dia a dia dels seus veïns».

A aquest projecte cal sumar-hi altres inversions relacionades amb la xarxa d'aigua pendents, subvencionades també per la Diputació i en espera de desenvolupar-se.

Obres a Rocarodona

Un altre dels projectes que el govern va exposar a la presidenta és el de la finalització de les obres de l'edifici de serveis del polígon de Rocarodona. Tal com ja va explicar aquest diari, l'executiu va perdre una ajuda de la Generalitat després que no l'autoritzés per canviar el destí de 250.000 euros de subvenció concedits el mandat passat per fer una altra obra. Ara, el consistori ha demanat ajuda a la Diputació per finalitzar les obres.

L'Ajuntament d'Olvan va oferir a la Generalitat l'ús de l'edifici de serveis de Rocarodona gratuïtament per un període de cinc anys perquè hi traslladi els serveis dels agents rurals i forestals i l'oficina comarcal del departament d'Agricultura i Ramaderia, actualment instal·lada a Berga. L'alcalde espera que les obres estiguin finalitzades enguany.