L'Ajuntament de Gironella ha organitzat pels propers dies 5 i 6 de maig una consulta popular per escollir l'emplaçament definitiu de la nova pista esportiva que es construirà al barri del Cap del Pla. L'objectiu és que l'opció més votada sigui la que es realitzi amb la major brevetat possible, tal com han indicat fonts del consistori.

Les votacions tindran lloc al local de l'Associació de Veïns del Cap del Pla divendres a la tarda i dissabte al matí i hi tenen dret a vot 421 persones, que són tots els empadronats al barri abans del 31 de desembre majors de 16 anys el dia d'inici de la consulta.

A la pregunta «Quina ubicació esculls per a la pista esportiva al Cap del Pla?» els veïns podran optar entre l'emplaçament A, que correspon a la zona del cementiri, i l'emplaçament B, a la zona del carrer Cadí. En el primer cas, es tracta d'un terreny municipal de 2.800 metres quadrats i ja qualificat per construir-hi una pista esportiva i per tant, segons han explicat, no cal esperar per iniciar la construcció, ni tampoc cap pagament addicional al pressupostat.

En el segon cas, segons fonts municipals, el terreny és de propietat privada i necessita dues condicions per fer-hi qualsevol actuació: arribar a un acord amb la propietat per cedir l'espai o un acord de compra d'aquest, amb un sobre cost per l'Ajuntament; i fer els canvis urbanístics necessaris per poder construir legalment la pista. Si aquesta opció és l'escollida, un cop assolides les dues condicions es començaria la licitació de l'obra.