L'Ajuntament de Puig-reig destina part del seu pressupost d'aquest 2017 a dinamitzar l'economia del municipi d'una manera molt directa: subvencionant les empreses locals que contractin persones en situació d'atur. D'aquesta manera, a banda de promoure l'activitat econòmica de Puig-reig, el govern espera que el nombre de persones sense feina disminueixi. Es tracta del projecte Avança empreses que en la primera edició, l'any passat, va tenir bons resultats.

D'aquesta manera ho ha explicat la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Puig-reig, Alba Camps, que ha recordat que el 2016 es va impulsar aquesta línia de subvencions el mes de setembre i amb la qual es van impulsar set empreses locals diferents amb la contractació de nou persones a l'atur de Puig-reig.

Des d'aquest abril, les empreses interessades poden acollir-se a la línia d'ajudes per aquest 2017, enguany, amb una partida pressupostària 6.700 euros superior a la passada edició. Segons Camps, s'hi destinen un total de 48.407,72 euros, dels quals 20.000 es financen a través de recursos propis del consistori, i la resta, venen subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Per explicar tots els detalls del projecte, el govern ha convocat una reunió informativa el proper dijous 4 de maig a les 9 de la nit a la sala Dr. Llaverias de Puig-reig. De totes maneres, Camps ha avançat a aquest diari alguns dels requisits indispensables per poder-se acollir a les ajudes. El projecte subvencionarà únicament les empreses que contractin persones residents a Puig-reig en situació d'atur durant un mínim de sis mesos i per cobrir una plaça laboral de, com a mínim, mitja jornada. A partir d'aquí, les empreses poden rebre incentius econòmics variables en el cas de contractar perfils concrets que presenten un índex més elevat d'atur.

Camps ha detallat que el concepte mínim que rebrà una empresa que compleixi tots els requisits és de 3.000 euros, en el cas que es contracti una persona per a mitja jornada i durant sis mesos. Si el contracte és a jornada completa, l'ajuda ascendirà als 6.000 euros. Per altra banda, si les persones que es contracten formen part d'un dels perfils que s'han considerat més vulnerables, com és el cas del col·lectiu juvenil, o que el contracte sigui, com a mínim d'un any, s'aniran sumant punts per obtenir més bonificacions fins a arribar a un màxim estipulat a les bases.

Camps ha recordat que el 2016, només en tres mesos, es van contractar nou persones i s'espera que enguany la xifra pugui ser superior, perquè hi ha més temps.