Set de les comparses de la Patum han aprovat ja la seva proposta de reglament de règim intern, que han fet arribar al Patronat de la Patum. En aquest sentit, hi ha dues comparses que tenen pendent d´aprovar els nous estatuts els propers dies. La regidoria de Patum i les colles van valorar ahir divendres, en la junta general del Patronat de la festa, com a "positiu" que s´estigui treballant per fer possible el que defensen com un "exercici de transparència".

A demanda de les comparses, avui dissabte, la Casa de la Patum estarà oberta perquè, un cop elaborats els seus reglaments de règim intern, les que ho desitgin puguin dur a terme la ratificació extraordinària o votació dels caps de colla per part dels membres titulars de les comparses. L´horari d´obertura de l´equipament és d´11 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 del vespre, i es farà per votació secreta. Els resultats de les votacions es traslladaran a cada comparsa, per ser aprovats a nivell intern.Conflicte obert als plens

Conflicte obert als plensDurant la junta general del Patronat municipal de la Patum, també va exposar-se que encara no hi ha un acord pel que fa la composició de la plantilla dels plens. Malgrat tot, l´objectiu és atansar posicions, tant pel que fa el Patronat com la mateixa comparsa, i es disposa d´una proposta de reglament que es preveu treballar amb més detall els propers dies.

Les pluges dels darrers dies posen en "seriós perill" la comparseria

Les pluges dels darrers dies posen en "seriós perill" la comparseriaSobre l´estat de l´edifici de la Casa de la Patum, en la reunió del Patronat va explicitar-se que les pluges dels darrers dies van posar en "seriós perill" els elements de la comparseria. El regidor d´Urbanisme, Oriol Camps, hi va explicar que ja es troba en curs el procés de contractació per arreglar la teulada. Durant la trobada, també va demanar-se informació sobre la plaga de termites que afecta la casa, i com es preveu afrontar. En aquest sentit, el regidor va relatar que s´ha demanat un pressupost per resoldre-ho.

El cap de setmana del 6 i 7 de maig es durà a terme a Berga la trobada de monitors d´àmbit nacional. El Patronat va acordar, per tal que els joves participants puguin conèixer més bé les festes de la Patum, que alguns elements de la comparseria es traslladaran al vestíbul de l´entrada principal de l´Ajuntament, i que es podran visitar en horari d´11 del matí a 1 del migdia.

La propera reunió del Patronat està prevista per divendres 12 de maig a les 8 del vespre.