La pluja ha caigut a Berga des de bon matí però ni el clima, ni el fet que hi hagués per davant dos dies de mostra multisectorial, han evitat que desenes de berguedans i berguedanes sortissin al carrer per gaudir de la Fira de Maig.

Més abrigats que de costum i amb la vista posada al cel, les primeres sensacions de públic eren positives. Així com també ho era l'acollida del que enguany està cridat a ser una part central de la mateixa: l'economia circular i, dins d'aquesta, l'aprofitament de la materia forestal que hi ha al Berguedà.

Aquest any, la Fira de Maig se celebra els dies 30 d'abril i 1 de maig i compta amb un espai firal d'uns 14.600 metres quadrats de superfície repartits entre la plaça Viladomat, el Passeig de la Indústria, la plaça Cim d'estela i l'Avinguda del Canal Industrial. Una desena d'empreses i entitats empresarials relacionades amb l'àmbit de l'economia circular ocupen la carpa principal del recinte per a donar a conèixer la seva activitat entre els assistents.

Cal destacar la presència de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa, el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya, les empreses Clau 21-Bioconstrucció, Tractaments Ecològics del Berguedà, Tracto Berga que mostra un cotxe elèctric, Serradora Boix, Serradora Macusa, Serradora Grans del Lluçanès i la Cerveseria Guillem de Berguedà, entre d'altres.