Avià acollirà, per cinquè any consecutiu, una nova edició del Simposi d'història del carlisme, que organitza el Centre d'Estudis d'Avià. Serà el proper dissabte 13 de maig, a l'ateneu de la vila, on es donaran a conèixer les noves recerques referents a aquest període de la història del nostre país.

Durant tot el dia tindran lloc una desena de ponències a càr-rec d'historiadors i experts d'arreu que explicaran nous descobriments sobre el carlisme o aprofundiran en alguns dels aspectes més destacats.

Per exemple, es tractaran temes com el dels trabucaires al Ripollès, el carlisme vigatà entre la Segona República i el primer franquisme, el carlisme a Lleida durant el sexenni democràtic o el setge carlista de Móra d'Ebre.

Entre les propostes, també n'hi ha una de berguedana, que anirà a càrrec de la historiadora Rosa Serra. La puig-reigenca parlarà del carlisme i la industrialització durant la guerra dels Set Anys al Berguedà. Dins de les jornades es presentarà també la nova edició de L'Erol, que conté el dossier «Carlisme al Berguedà».