El govern de la CUP de Berga espera lligar un acord amb un patrocinador privat que col·labori en el finançament de la Patum d'enguany. Així ho ha assegurat la regidora de Patum, Mònica Garcia, a Regió7, després que en la darrera reunió del patronat de la festa s'informés sobre les negociacions que està duent a terme l'executiu.

Garcia ha assegurat que des de fa uns mesos s'ha estat conversant amb algunes empreses privades per trobar patrocinadors que aportin una quantitat econòmica per sufragar les despeses del Corpus berguedà, i ha avançat que és probable que s'arribi a un acord amb una de les empreses amb què s'ha estat en contacte que ja pugui aplicar-se per les festes del proper juny.

La regidora responsable de la Patum ha preferit, però, mantenir la discreció i no desvelar-ne el nom fins que no s'hagi segellat l'acord, tot i que s'ha mostrat esperançada de poder-ho materialitzar en les properes setmanes.

Cal recordar que el 2016 es va esgotar el conveni amb la casa cervesera Damm, que havia estat vigent des del 2011. El darrer acord de patrocini al qual van arribar l'Ajuntament de Berga i Estrella Damm va ser el juny del 2014. En els darrers anys, la festa berguedana ha rebut un total de 143.000 euros per part de l'empresa esmentada per al finançament de la Patum, una celebració reconeguda com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco i que, malgrat això, es finança de manera majoritària des del consistori berguedà amb una mínima aportació de la Generalitat. És per això que, en fer-se efectiu el final d'aquest conveni, el govern de la CUP ja va anunciar que establiria contactes amb diversos particulars per trobar finançament, tot i que sense detallar-ne els noms.

El 2016 la Generalitat només va aportar a la celebració una subvenció de 26.991 euros. Tal com ja va explicar aquest diari, es tracta de la xifra més baixa dels darrers sis anys. És per això el govern de Berga va demanar al de la Generalitat que ajudi més a finançar la celebració.