Berga estudiarà la possibilitat de trobar un espai per a la realització de cerimònies d'enterrament de caràcter civil en equipaments municipals i a la vegada explorar la possibilitat que es presti aquest servei a la ciutat per altre vies. Així s'ha aprovat en la sessió plenària d?aquest dijous a proposta de la moció presentada pel grup municipal d'ICV.

Amb l'aprovació de la proposta, el consistori s'ha compromès a treballar per estudiar la localització d'un espai per a celebrar-hi enterraments no religiosos. El regidor d'ICV, Joan Torres, assegura que «amb el pas del temps, cada vegada són més les persones que reclamen tenir funerals civils, sense cap caràcter religiós» i ha recordat que «la necessitat no queda coberta a Berga actualment».

Tots els grups municipals hi han votat a favor tot i que han recordat que la funerària que actualment treballa a la ciutat té en ment poder oferir aquest servei properament. És per això que s'ha valorat la possibilitat de buscar la col·laboració d'aquest privat per poder-hi treballar conjuntament i estudiar la viabilitat de posar en marxa aquest servei a la ciutat.

Serveis funeraris públics

Per altra banda, Torres ha assegurat que la liberalització dels serveis funeraris l'any 1996 i l'entrada de les empreses privades «ha fet que, en algunes ciutats, la mort s'hagi convertit en un negoci, amb preus desmesurats i que comparativament presenten diferències importants respecte altres ciutats on la gestió dels serveis funeraris és pública». És per això que la mateixa moció demana que el consistori participi activament de l?estudi i anàlisi sobre cementiris i serveis funeraris que ha iniciat la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de valorar la viabilitat de gestionar els serveis funeraris de manera pública i no privada.