L'Ajuntament de Berga vol reordenar els entorns de l'antic convent de Sant Francesc per fer que l'equipament sigui accessible per a les persones amb diversitat funcional.

El projecte el porta a aprovació l'equip de govern de la CUP al ple ordinari d'aquest dijous. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme Oriol Camps, durant la roda de premsa prèvia al ple, la normativa exigeix que tots els equipaments de titularitat municipal estiguin adaptats perquè siguin accessibles per a tothom. Des del setembre de l'any passat, l'antic convent és de titularitat del consistori berguedà, després que la comunitat religiosa que l'ocupava abandonés l'edifici per manca de monjos i en fes la seva cessió.

Camps ha detallat que el projecte preveu l'adaptació dels passos de vianants de la zona, la creació d'una rampa per a l'accés de cadires de rodes i cotxets a l'equipament així com també es preveu la senyalització d'una plaça d'aparcament per a discapacitats. Tot i que l'executiu encara no ha decidit quins seran els nous usos per a l'equipament, Camps ha avançat que, siguin quins siguin, "l'actuació és necessària". El projecte té un cost de 60.400 euros aproximadament.

Un ple amb pocs temes

El ple d'aquesta nit, amb pocs temes al damunt de la taula, també portarà a aprovació la finalització d'una concessió d'un tram de vorera a un establiment del passeig de la Indústria que va realitzar unes obres de pavimentació inassumibles en aquell moment pel consistori a canvi de la cessió, per part del consistori, de l'ús d'aquest espai. Camps ha detallat que un cop s'ha finalitzat aquesta concessió, s'ha d'extingir formalment.

Per altra banda, el grup d'ICV portarà a debat una moció que proposa l'habilitació d'un espai, a la ciutat de Berga, que pugui acollir funerals de caràcter no religiós.

Comiat i benvinguda

El ple d'aquesta nit, a més, serà el darrer per a la regidora del govern de la CUP, Anna Alsina, que ahir va presentar la seva renúncia al càrrec, però també serà el primer per a Jordi Travé, de CiU, que avui prendrà posessió de l'acta de regidor en substitució a Queralt Perarnau.