L'Ajuntament de Berga vol reordenar l'entorn i les entrades de l'antic convent de Sant Francesc per garantir que l'equipament sigui accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte es va aprovar al ple ordinari de l'Ajuntament berguedà d'ahir a la nit. El regidor d'Urbanisme del govern de la CUP, Oriol Camps, va detallar que la normativa exigeix que tots els equipaments de titularitat municipal estiguin adaptats perquè siguin accessibles per tothom. Cal recordar que, des del setembre de l'any passat, l'antic convent és de titularitat del consistori berguedà, després que la comunitat religiosa que l'ocupava abandonés l'edifici. La manca de franciscans i la reestructuració de l'orde arreu de l'estat els va obligar a deixar el convent. Posteriorment van fer-ne la cessió al consistori.

Camps va destacar que el projecte preveu l'adaptació dels passos de vianants de la zona, del que hi ha a la part de l'escola de música i el de la part inferior. A més a més, inclou la creació d'una rampa perquè puguin entrar persones amb cadira de rodes, amb cotxet i amb mobilitat reduïda a l'equipament, on ara únicament es pot accedir a través d'escales. El projecte també preveu la senyalització d'una plaça d'aparcament per a discapacitats.

Usos per decidir

Tot i que l'executiu encara no ha decidit quins seran els nous usos per a l'equipament, Camps va assegurar que les obres d'adaptació s'han de fer de totes maneres. «Siguin quins siguin els nous usos de l'equipament, l'actuació és necessària», va afegir. El projecte té un cost de 60.400 euros aproximadament. Aquestes actuacions són les primeres que es duen a terme per poder dotar l'antic convent de noves funcionalitats, socials i culturals, properament.