L'Ajuntament de Berga estudiarà la possibilitat de disposar d'un espai per a la realització de cerimònies d'enterrament de caràcter civil en equipaments municipals i a la vegada explorarà si es pot prestar aquest servei a la ciutat per altres vies. Així es va acordar al darrer ple municipal de dijous, a proposta del grup municipal d'ICV.

Amb l'aprovació de la moció presentada, el consistori s'ha compromès a treballar per localitzar un espai per celebrar-hi funerals no religiosos, tenint en compte, però, la funerària Ferran, l'empresa que actualment gestiona els serveis funeraris a la capital berguedana.

El regidor d'ICV, Joan Torres, va recordar que, «amb el pas del temps, cada vegada més persones reclamen tenir funerals civils, sense cap caràcter religiós», i va afirmar que «la necessitat no queda coberta a Berga actualment». Els grups de CDC, ERC i també el govern de la CUP veuen bé la proposta, tot i que van considerar la necessitat de tenir en compte la col·laboració de la funerària que ofereix els serveis a Berga per treballar-hi conjuntament i estudiar la viabilitat de posar en marxa a la ciutat un servei que dugui a terme funerals no religiosos.

Paral·lelament també es va acordar que l'Ajuntament participi activament de l'estudi i anàlisi sobre cementiris i serveis funeraris que ha iniciat la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de valorar la viabilitat de gestionar els serveis funeraris de manera pública i no privada.

Accessibilitat a Sant Francesc

Durant el darrer ple municipal també es va donar llum verd al projecte de reordenació a la zona de l'antic convent de Sant Francesc perquè l'equipament sigui accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. El grup de CDC va abstenir-se en la votació ja que consideren que l'actuació «ha estat poc estudiada» i que s'ha decidit «sense conèixer quins seran els usos de l'equipament». El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, va assegurar que el projecte s'ha valorat detingudament i que és una actuació que s'ha de fer per complir la normativa siguin quins siguin els usos que finalment es donin a l'edifici.