El barri del Cap del Pla de Gironella tindrà una nova pista esportiva a la zona del Cementiri. És el resultat de la consulta organitzada per l´Ajuntament de Gironella entre els veïns de la zona, que van poder exercir el seu dret a vot el passat divendres i dissabte.

De les 421 persones empadronades al barri, 159 van votar a la consulta, el que representa un 37,76 % de participació. D´aquestes, el 54,7 % s´han inclinat per l´opció ´A´ que preveu iniciar la licitació de les obres aquesta mateixa setmana. Es tracta d´un terreny municipal de 2.800 m2 i ja qualificat per construir-hi la pista esportiva. Com s´havia anunciat, aquesta opció no implicava cap temps d´espera per iniciar la construcció ni tampoc cap pagament addicional al pressupostat. El resultat de la votació és vinculant, i durant el Ple celebrat just després de l´obertura de l´urna s'han proclamat els resultats.

Per l´alcalde de Gironella, David Font, és especialment destacable el fet que la consulta s´hagi apropat al 40% de participació, "més tenint en compte que les dades habituals en aquests tipus de consultes no superen en cap cas el 20% en molts municipis". Font explica que "vista l´experiència positiva" l´ajuntament "seguirà apostant per fer consultes en un futur". L´Alcalde posa especialment de relleu, també, la importància d´haver pogut prendre la decisió sobre l´emplaçament de la nova pista esportiva "de forma conjunta".