La Pasqua ja havia quedat enrere, però ahir les caramelles van tornar a sonar a Casserres. La vila del baix Berguedà va reviure la Trobada de Caramelles, un dels esdeveniments més tradicionals que se celebren any rere any i de les darreres trobades multitudinàries, amb la participació de colles d'arreu del país, que se celebren al territori.

Una dotzena d'agrupacions corals -algunes que únicament surten a cantar per Pasqua- van ser presents a la cita que manté intacta el Grup Cantaire Sant Bartomeu. La colla amfitriona va aconseguir, per trenta-sisè any consecutiu, que les cançons de caramelles ressonessin per la plaça de l'Ajuntament, que va omplir-se durant les més de dues hores d'actuacions.

Després de l'esmorzar popular i de la cercavila pels carrers del poble, amb l'animació musical de la Cobla Principal de Berga i la Banda de Cornetes i Tambors de Casserres, les colles van desfilar una per una per l'escenari per interpretar dues peces. Valsos, havaneres, sardanes i altres cançons populars van ser les protagonistes, un any més, de les actuacions que van oferir els caramellaires d'arreu del país. I és que, com en els darrers anys, la presència berguedana va ser testimonial amb la participació dels grups de l'Ametlla de Merola, l'Espunyola i Sant Jordi de Cercs, a més de la colla casserrenca. No hi van faltar moltes de les entitats corals que any rere any participen a l'esdeveniment, com la Coral el Parc, de Ter-rassa; La Pinya, d'Artés; la Coral l'Amistat, de Sabadell; el Cor Lo Pom de Flors, de Sant Just Desvern; la Societat coral la Llanterna, de Súria; i la Coral Roureda, de Sabadell. A banda dels grups forans, no hi va faltar cap de les seccions del Grup Cantaire Sant Bartomeu de Casserres. A més a més de la coral dels adults, també van participar en la festa la coral infantil, la coral jove i el grup de cascavells i bastoners. El president de l'entitat, Enric Genescà, va assegurar que «amb el planter de joves que hi ha actualment a l'entitat, la trobada de caramelles té corda per molts anys».

Fira del Comerç i Artesania

Paral·lelament a la festa caramellaire, Casserres va ser l'escenari ahir d'una nova edició de la Fira del Comerç i l'Artesania i de la trobada de tractors i cotxes clàssics, que va acollir també molts visitants que van passejar entre els expositors del sector de l'automoció i les parades de comerços, artesans i productors agroalimentaris.

L'alcalde de la vila, Josep Colillas, va mostrar-se satisfet que tant el Grup Cantaire Sant Bartomeu com l'Associació de Comerciants de Casserres apostin per mantenir l'activitat al municipi. «És important que hi hagi moviment a la vila i, per un dia, podem dir que som el focus d'atenció de la comarca perquè realment ens visita molta gent», va assegurar. Per a Colillas, «aquestes propostes fan que Casserres es faci un lloc més important al mapa».