Berga celebrarà aquest dissabte dissabte la quarta edició de la festa de grups folk del Berguedà. Els Rústik´s de Vallcebre, TocdeFlok i la Berguedana de Folklore Total són les tres entitats que estan al capdavant d´aquesta celebració que pretén promoure la música i els balls tradicionals a la comarca. A més a més, l´orquestra folk de l´institut Joan Brudieu de la Seu d´Urgell serà el grup convidat al concert de la tarda.

Les activitats s´iniciaran a partir de les 10 del matí a l´hotel d´entitats de Berga, amb tres tallers oberts al públic. Per una banda, Georgina Fàbregas dirigirà una sessió d´acordió diatònic, pel que cal portar l´instrument. Pep Lizandra serà l´encarregat de dirigir el taller de danses tradicionals mentre que Cesc Sans oferirà una sessió de flabiol i percussió. Els tallers d'instruments tenen un cost de 20 euros per persona, mentre que el de danses tradicionals, de 15 euros. Per a participar-hi cal fer les inscripcions anticipades a berguedanafolktotal@gmail.com.

Concert a la plaça Viladomat.

La celebració es traslladarà, a la tarda, a la plaça Viladomat on s´iniciaran els concerts i les sessions de ball. A partir de les 5 i fins les 12 de la nit, hi actuaran els Rústik´s de Vallcebre, els TocdeFlok i la Berguedana de Folklore Total. A més a més, com a grup convidat hi participarà l´Orquestra Folk formada per alumnes de l´institut Joan Brudieu de la Seu d´Urgell dirigits per Narcís Mellado.

Per quart any consecutiu, els grups de música folk de la comarca esperen que la festa sigui concorreguda i demanen la participació dels seguidors d'aquest estil, així com també la presència de persones que no coneguin aquest món. L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà col·laboren en la celebració.