La consulta organitzada per l'Ajuntament de Gironella sobre la ubicació d'una pista esportiva al barri del Cap del Pla ha batut el rècord de participació entre les que ha promogut el consistori.

Els resultats es van donar a conèixer dilluns a la nit quan es va obrir l'urna i es va fer el recompte dels vots. A la consulta feta el 5 i 6 de maig, hi van votar 159 persones, un índex de participació del 37,7%. Aquesta és la xifra més alta assolida des del 2011 en les consultes organitzades pel consistori gironellenc, segons han confirmat a Regió7 fonts municipals. Les anteriors consultes van ser el 2011 sobre la data de la segona festa local de Gironella, amb el 7% de participació; i posteriorment sobre el mateix tema, però a través del vot electrònic, que no va arribar ni al 2% de participació.

Fonts municipals han indicat que de les 421 persones empadronades al barri, 159 van votar a la consulta, una participació del 37,7%. Dels votants, el 54,7% es va pronunciar a favor de l'opció de fer la pista a la zona del cementiri, en un terreny municipal de 2.800 metres quadrats.

Aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament de Gironella iniciarà la licitació dels treballs per fer una nova pista esportiva al barri del Cap del Pla. Les obres tenen un cost de 72. 430, 86 euros, que el consistori paga amb fons propis.

L'alcalde de la vila, David Font, ha destacat l'elevat percentatge de participació en aquesta consulta, «més tenint en compte que les dades habituals en aquest tipus de consultes no superen en cap cas el 20% en molts municipis». El batlle ha indicat que «vista l'experiència positiva» l'Ajuntament «seguirà apostant per fer consultes en el futur». El dirigent gironellenc ha posat de manifest la importància d'haver pogut prendre la decisió sobre l'emplaçament «de forma conjunta».