L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) s'ha personat al jutjat de Berga per exercir l'acusació particular en nom dels dos joves homosexuals A.A. i J.A. que van ser agredits el passat mes de març per fer-se un petó a les portes d'una discoteca a Berga.

Segons han informat a Efe fonts de l'OCH, que després de l'agressió acompanya els joves tant en l'aspecte psicològic com legal, l'acusació particular contra el jove de 19 anys acusat de l'agressió, que va ser detingut i posteriorment posat en llibertat, l'exercirà el lletrat Josep Sensada.

La causa, que instrueix el jutjat d'instrucció número 1 de Berga, es troba encara en la fase preliminar de prendre declaració als possibles agressors i testimonis dels fets.

L'OCH considera que "en aquest cas és molt important concentrar tots els esforços amb una única acusació no considerant necessari exercir l'acusació popular", per això han decidit coordinar l'acusació particular entre les víctimes, el lletrat José Sensada i l'OCH.

El passat dia 13 de març, el jutge va deixar en llibertat provisional el presumpte agressor de la parella homosexual que es feia un petó a la porta d'una discoteca de Berga (Berguedà), encara que no pot acostar-se a menys de 500 metres de les seves víctimes ni comunicar-se amb elles per cap mitjà durant sis mesos.

Els dos joves agredits van denunciar que van ser copejats a cops de puny i puntades de peu per un jove que els va recriminar que es fessin un petó en públic, agressió a la qual es van sumar quatre o cinc joves més.

Els Mossos d'Esquadra van detenir un veí de Berga, de 19 anys, sense antecedents, com un dels presumptes agressors homòfobs, que ha estat acusat de dos delictes de lesions i d'un altre d'odi.

La causa està oberta per un delicte d'odi, previst a l'article 510 del Codi Penal, i dos delictes lleus de lesions.

Els pares del presumpte agressor han demanat a l'administració que presti atenció a les persones amb trastorns de conducta que, com el seu fill, causen problemes de convivència a causa del seu trastorn mental.

La mare del presumpte agressor va reclamar un canvi en la legislació perquè aquestes persones amb trastorns puguin ser tractades obligatòriament a centres especials fins i tot en contra de la seva voluntat.

La mare, que és membre de l'associació d'afectats de trastorns de conducta, va lamentar la situació, que ja va denunciar públicament fa mesos, del seu fill, amb problemes conductuals i que ja va estar al psiquiàtric penitenciari, sense que l'administració pública li hagi donat una resposta al seu problema.

La mare del presumpte agressor va advertir que si els pares paguen les conseqüències dels seus fills, aquests tornen a delinquir o actuar amb violència, i si no paguen acaben a la presó "o en el pitjor dels casos posant fi a la seva vida".