Garantir la prestació del servei públic del Tossalet, la piscina coberta municipal de Berga. Aquesta és la fita que ha d'assolir l'Ajuntament i la demanda que fan els dos principals grups de l'oposició a Berga, CiU i ERC, al govern de la CUP de la ciutat després que la Federació Catalana de Natació (FCN) hagi advertit que no pot continuar fent-se càrrec de l'equipament, tal com va avançar Regió7 la setmana passada. «L'explotació de la piscina municipal de Berga resulta absolutament inviable i ha esdevingut insostenible», van assegurar fonts de la FCN. La piscina municipal arrossega 1,5 milions d'euros de pèrdues d'ençà de la seva obertura el 2005, segons la FCN.

El cap de files del grup municipal de CiU, Antoni Biarnés, ha explicat que «fa temps que advertim el govern, ho hem fet en diversos plens, que deixi d'esquivar el problema i s'assegui a parlar amb la federació sobre com es pot fer una sortida ordenada del Tossalet, alhora que li demanem que prepari l'alternativa». En relació amb l'advertiment de la FCN que vol deixar la concessió esmentada perquè és insostenible, Antoni Biarnés ha assegurat que «legalment la federació no pot marxar si no se l'autoritza a fer-ho, però materialment no seria estrany que ho fes, i llavors tindríem un problema gros». I ha afegit que, «en tot cas, la prioritat és garantir la continuïtat del servei» .

Per la seva banda, Ermínia Altarriba, portaveu d'ERC, ha dit que «entenem que és imprescindible arribar a un acord amb el concessionari, la federació». A més, «tenim clar, evidentment, que el que s'ha de fer és garantir el servei als ciutadans i els llocs de treball dels professionals»

La portaveu republicana també ha expressat la seva preocupació per «la situació de l'equipament en si. Quin manteniment està fent la federació en un equipament que vol deixar? Segurament no deu ser el que tots voldríem», ha apuntat.

Ermínia Altarriba ha demanat al govern de la CUP que «es posi les piles en aquesta i altres qüestions, que se'ns doni tota la informació i que se'ns avanci quina és la voluntat de la CUP a l'hora d'encarar aquest tema».

La dirigent republicana s'ha mostrat crítica amb l'executiu cupaire atès que, tal com va avançar aquest diari la setmana passada, el 25 d'abril la FCN va fer tres propostes al govern per sortir de l'atzucac i «encara és l'hora que l'equip de govern ens digui alguna cosa». Per a Altarriba aquest manca de resposta posa de manifest «un dels problemes greus d'aquest equip de govern: la poca voluntat de buscar consensos més enllà de la seva assemblea. Als grups municipals no ens han explicat, ni ens han fet arribar, cap mena d'informació sobre aquest assumpte», ha denunciat.

Ermínia Altarriba assegura que malgrat el canvi de govern no s'han resolt problemes enquistats com el de la concessió del Tossalet « Aquest tema és un exemple més que la CUP està aturada. No pren decisions, no treballa en res més que no sigui insistir en la queixa pels problemes i la manca de recursos i no aporta projectes de futur ni propostes per resoldre els temes presents», ha reblat.

Per la seva banda, fonts del govern municipal de la CUP han declinat pronunciar-se sobre l'advertiment de la FCN.