Blaumut tocarà a l'estrena de les obres del passeig de cal Metre de Gironella

La inauguració consistirà en una mostra de food trucks i música entre el 9 i l'11 de juny

17.05.2017 | 17:43
Per l´esquerra David Font, Xavier Tristany, Emma Costa i Lluís Vall a la presentació del festival Cal Metre Reviu!

L'Ajuntament de Gironella preveu que les obres d'urbanització del passeig de l'antiga colònia de cal Metre- per la part del pont vell-, estiguin, majoritàriament, enllestides el segon cap de setmana de juny. Per donar a conèixer aquest espai, el consistori ha programat tres dies d'activitats del 9 a l'11 de juny consistents en una mostra de food trucks, música i l'únic concert que faran els Blaumut a la Catalunya central en la gira de presentació del seu nou disc.

Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia, l'Ajuntament de Gironella està duent a terme les obres d'urbanització d'un tram d'uns 1.000 metres quadrats del passeig de cal Metre, per la part del pont Vell. L'obra adjudicada per un import de 90.000 euros es finança amb fons del programa europeu Feder i del consistori local. L'objectiu del consistori "es recuperar cal Metre pel poble" ha explicat aquest dimecres l'alcalde David Font alhora que també es posa en valor el patrimoni d'una colònia "desconeguda" i que és una de les poques que es troba dins d'un nucli urbà. El consistori també pretén que l'area esdevingui un nova àrea d'oci on s'hi puguin dur a terme activitats a tocar del riu Llobregat i el barri vell.

El passeig de cal Metre tindrà una zona central pavimentada amb ciment L'espai esdevindrà una zona per a vianants tot i que s'hi permetrà l'accés a vehicles de serveis i emergències. Als marges, hi haurà una zona verda amb bancs encarats cap al riu Llobregat així com racons pensats per al descans i l'oci. Tot i que es mantindrà bona part de l'arbrat actual també s'hi plantaran plataners, heura i boixos. Igualment hi haurà àrees pavimentades amb llambordes que antany ja havien estat a carrers del barri vell, ha explicat el batlle.

Les activitats que s'hi realitzraan s'han agrupat a través de l'anomenta Festival Cal Metre Reviu!. Serà el segon cap de setmana de juny. L'arrencada serà el 9 de juny a les 10 de la nit al Local del Blat, que està a tocar del nou passeig urbanitzat amb l'únic concert que els Blaumut faran a la Catalunya central. Les entrades costaran 20 euros i ja són a la a venda a través del web vermusic.cat.

El 9 de juny també s'obrirà la mostra de food trucks al passeig de cal Metre on hi haurà un music market amb una fira de col.leccionisme musical i actuacions musicals gratuïtes de com grups com els gironellenc Rupits o els Bipolar i Smooth Trio segons ha explicat el regidor de Patrimoni i Cultura Lluís Vall. Ha destacat que el festival de Cal Metre Reviu! és un punt d'arrencada per tal que s'hi puguin dur a terme activitats d'oci al llarg de l'any. Per això l'àrea es condicionarà amb punts de llum de la xarxa elèctrica. A mig termini, aquesta mena d'iniciatives es faran a les quatre colònies que té el municipi amb l'objectiu de dinamitzar-les i donar-les a conèixer.

Per la seva banda, els berguedans Xavi Tristany i Emma Costa del Voilà, cafè-teatre de Manresa són els responsables del programa Cal Metre Reviu!. Han explicat que aquest serà el seu primer festival itinerant dins del seu cicle de vermuts musicals Vermusic que van iniciar fa sis anys. Aquests vermuts musicals se celebraran  a diferents espais emblemàtics del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Pista poliesportiva que es cobrirà a Guardiola, ahir
Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

L'alcalde de Gironella, David Font, preveu que a mitjan gener del 2018 s'hagin enllestit els...

Joves berguedanes estudien la relació entre dones i ciència en un projecte europeu

Joves berguedanes estudien la relació entre dones i ciència en un projecte europeu

Alumnes de l'institut Guillem de Berguedà participen al ScienceGirls amb 70 de noies més de set...

Els Castellers de Berga tanquen el curs de l'esperat primer 4 de 8

Els Castellers de Berga tanquen el curs de l'esperat primer 4 de 8

La colla ha assolit els objectius de la temporada tot i que admet que s'ha relaxat en el segon tram

Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Va ser el creador de l'escola Soterrats, que va tancar portes a finals de l'any passat. El comiat...

Berga preserva la memòria oral de patumaires referents

Gregori Capdevila 'Mixu', antic cap de la guita grossa, i Josep Carreras, primer regidor de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema