Blaumut tocarà a l'estrena de les obres del passeig de cal Metre de Gironella

La inauguració consistirà en una mostra de food trucks i música entre el 9 i l'11 de juny

17.05.2017 | 17:43
Per l´esquerra David Font, Xavier Tristany, Emma Costa i Lluís Vall a la presentació del festival Cal Metre Reviu!

L'Ajuntament de Gironella preveu que les obres d'urbanització del passeig de l'antiga colònia de cal Metre- per la part del pont vell-, estiguin, majoritàriament, enllestides el segon cap de setmana de juny. Per donar a conèixer aquest espai, el consistori ha programat tres dies d'activitats del 9 a l'11 de juny consistents en una mostra de food trucks, música i l'únic concert que faran els Blaumut a la Catalunya central en la gira de presentació del seu nou disc.

Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia, l'Ajuntament de Gironella està duent a terme les obres d'urbanització d'un tram d'uns 1.000 metres quadrats del passeig de cal Metre, per la part del pont Vell. L'obra adjudicada per un import de 90.000 euros es finança amb fons del programa europeu Feder i del consistori local. L'objectiu del consistori "es recuperar cal Metre pel poble" ha explicat aquest dimecres l'alcalde David Font alhora que també es posa en valor el patrimoni d'una colònia "desconeguda" i que és una de les poques que es troba dins d'un nucli urbà. El consistori també pretén que l'area esdevingui un nova àrea d'oci on s'hi puguin dur a terme activitats a tocar del riu Llobregat i el barri vell.

El passeig de cal Metre tindrà una zona central pavimentada amb ciment L'espai esdevindrà una zona per a vianants tot i que s'hi permetrà l'accés a vehicles de serveis i emergències. Als marges, hi haurà una zona verda amb bancs encarats cap al riu Llobregat així com racons pensats per al descans i l'oci. Tot i que es mantindrà bona part de l'arbrat actual també s'hi plantaran plataners, heura i boixos. Igualment hi haurà àrees pavimentades amb llambordes que antany ja havien estat a carrers del barri vell, ha explicat el batlle.

Les activitats que s'hi realitzraan s'han agrupat a través de l'anomenta Festival Cal Metre Reviu!. Serà el segon cap de setmana de juny. L'arrencada serà el 9 de juny a les 10 de la nit al Local del Blat, que està a tocar del nou passeig urbanitzat amb l'únic concert que els Blaumut faran a la Catalunya central. Les entrades costaran 20 euros i ja són a la a venda a través del web vermusic.cat.

El 9 de juny també s'obrirà la mostra de food trucks al passeig de cal Metre on hi haurà un music market amb una fira de col.leccionisme musical i actuacions musicals gratuïtes de com grups com els gironellenc Rupits o els Bipolar i Smooth Trio segons ha explicat el regidor de Patrimoni i Cultura Lluís Vall. Ha destacat que el festival de Cal Metre Reviu! és un punt d'arrencada per tal que s'hi puguin dur a terme activitats d'oci al llarg de l'any. Per això l'àrea es condicionarà amb punts de llum de la xarxa elèctrica. A mig termini, aquesta mena d'iniciatives es faran a les quatre colònies que té el municipi amb l'objectiu de dinamitzar-les i donar-les a conèixer.

Per la seva banda, els berguedans Xavi Tristany i Emma Costa del Voilà, cafè-teatre de Manresa són els responsables del programa Cal Metre Reviu!. Han explicat que aquest serà el seu primer festival itinerant dins del seu cicle de vermuts musicals Vermusic que van iniciar fa sis anys. Aquests vermuts musicals se celebraran  a diferents espais emblemàtics del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Un nen de Gironella se salva després de caure de 10 metres

El menor es va precipitar des de la finestra de casa fins al riu Llobregat

L'Audiència ignora la fiscalia i suspèn l'ingrés a presó de 'Teti'

La resolució no dedica ni una línia a rebatre el fiscal i aplica d'ofici el benefici de la...

L'Audiència suspèn la pena d'un any de presó per a Sergi Rodríguez, 'Teti'

En descarta la petició de la fiscalia que en demanava l'ingrés tot i no tenir antecedents i una...

Més de 30 activitats per redescobrir la pagesia berguedana

Més de 30 activitats per redescobrir la pagesia berguedana

Productors, allotjaments i restaurants esperen rebre més d'un miler de visitants, del 3 al 5 de juny

«A la vida cal provar-ho tot i fer el que sigui possible fer»

«A la vida cal provar-ho tot i fer el que sigui possible fer»

El berguedà Xavier Caballol, amb només una cama, ha assolit el repte de recórrer més de 600...

Berga fa la prova dels fuets de la Patum

Berga fa la prova dels fuets de la Patum

L'assaig oficial serà el dia dels Quatre Fuets que enguany s'escau l'11 de juny

Enllaços recomanats: Premis cinema