ÚLTIMA HORA
El conseller d'Interior informa que els Mossos no han acceptat la coordinació

Blaumut tocarà a l'estrena de les obres del passeig de cal Metre de Gironella

La inauguració consistirà en una mostra de food trucks i música entre el 9 i l'11 de juny

17.05.2017 | 17:43
Per l´esquerra David Font, Xavier Tristany, Emma Costa i Lluís Vall a la presentació del festival Cal Metre Reviu!

L'Ajuntament de Gironella preveu que les obres d'urbanització del passeig de l'antiga colònia de cal Metre- per la part del pont vell-, estiguin, majoritàriament, enllestides el segon cap de setmana de juny. Per donar a conèixer aquest espai, el consistori ha programat tres dies d'activitats del 9 a l'11 de juny consistents en una mostra de food trucks, música i l'únic concert que faran els Blaumut a la Catalunya central en la gira de presentació del seu nou disc.

Tal i com ja va informar aquest diari al seu dia, l'Ajuntament de Gironella està duent a terme les obres d'urbanització d'un tram d'uns 1.000 metres quadrats del passeig de cal Metre, per la part del pont Vell. L'obra adjudicada per un import de 90.000 euros es finança amb fons del programa europeu Feder i del consistori local. L'objectiu del consistori "es recuperar cal Metre pel poble" ha explicat aquest dimecres l'alcalde David Font alhora que també es posa en valor el patrimoni d'una colònia "desconeguda" i que és una de les poques que es troba dins d'un nucli urbà. El consistori també pretén que l'area esdevingui un nova àrea d'oci on s'hi puguin dur a terme activitats a tocar del riu Llobregat i el barri vell.

El passeig de cal Metre tindrà una zona central pavimentada amb ciment L'espai esdevindrà una zona per a vianants tot i que s'hi permetrà l'accés a vehicles de serveis i emergències. Als marges, hi haurà una zona verda amb bancs encarats cap al riu Llobregat així com racons pensats per al descans i l'oci. Tot i que es mantindrà bona part de l'arbrat actual també s'hi plantaran plataners, heura i boixos. Igualment hi haurà àrees pavimentades amb llambordes que antany ja havien estat a carrers del barri vell, ha explicat el batlle.

Les activitats que s'hi realitzraan s'han agrupat a través de l'anomenta Festival Cal Metre Reviu!. Serà el segon cap de setmana de juny. L'arrencada serà el 9 de juny a les 10 de la nit al Local del Blat, que està a tocar del nou passeig urbanitzat amb l'únic concert que els Blaumut faran a la Catalunya central. Les entrades costaran 20 euros i ja són a la a venda a través del web vermusic.cat.

El 9 de juny també s'obrirà la mostra de food trucks al passeig de cal Metre on hi haurà un music market amb una fira de col.leccionisme musical i actuacions musicals gratuïtes de com grups com els gironellenc Rupits o els Bipolar i Smooth Trio segons ha explicat el regidor de Patrimoni i Cultura Lluís Vall. Ha destacat que el festival de Cal Metre Reviu! és un punt d'arrencada per tal que s'hi puguin dur a terme activitats d'oci al llarg de l'any. Per això l'àrea es condicionarà amb punts de llum de la xarxa elèctrica. A mig termini, aquesta mena d'iniciatives es faran a les quatre colònies que té el municipi amb l'objectiu de dinamitzar-les i donar-les a conèixer.

Per la seva banda, els berguedans Xavi Tristany i Emma Costa del Voilà, cafè-teatre de Manresa són els responsables del programa Cal Metre Reviu!. Han explicat que aquest serà el seu primer festival itinerant dins del seu cicle de vermuts musicals Vermusic que van iniciar fa sis anys. Aquests vermuts musicals se celebraran  a diferents espais emblemàtics del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El nou apartat de la pàgina web del consistori berguedà
L'Ajuntament de Berga obre als ciutadans el procés de redacció de reglaments

L'Ajuntament de Berga obre als ciutadans el procés de redacció de reglaments

La iniciativa vol promoure la participació veïnal en la creació de normatives o la revisió...

Empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat el pagament de les subvencions...

Els amics de la malaurada Sílvia Prat la recorden amb un CD que regalaran

Els amics de la malaurada Sílvia Prat la recorden amb un CD que regalaran

Fa un any de la mort de la jove gironellenca de 27 anys, atropellada per un tramvia a Colònia

Quinze empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

Quinze empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

El programa afavoreix la inserció laboral de persones entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu

Les jornades sobre les colònies industrials del Berguedà viuen un any de transició

Les jornades sobre les colònies industrials del Berguedà viuen un any de transició

La mostra que serà el 29 i 30 de setembre i l'1 d'octubre es repensa per tornar amb més força el...

El Vermut i Tapes de la Fira del Bolets de la Pobla torna a ser d'un sol dia

El Vermut i Tapes de la Fira del Bolets de la Pobla torna a ser d'un sol dia

Després que l'any passat el Vermut i Tapes de la Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de...

Enllaços recomanats: Premis cinema