Per primera vegada en els 58 anys d'història de la Patum infantil, enguany, caldrà que els nens que hi vulguin participar acreditin la seva identitat. A partir d'enguany «és obligatori portar el DNI, llibre de família o qualsevol altre document oficial on aparegui el menor amb una fotografia, data de naixement i número d'identificació per procedir a prendre'n l'alçada i cursar el sorteig d'accés a la comparsa».

L'exigència d'aquest nou requisit és fruit de l'aplicació literal de la normativa del foc. Tal com ja havia informat aquest mateix diari, no poden participar en comparses de foc els menuts que no tinguin 10 anys. Això suposa que els infants que participen en les comparses de foc que han d'assajar com les maces o les guites han de tenir aquesta edat quan ho facin, segons Sergi Montaner, Teti, portaveu de la Patum infantil.

En canvi, la quitxalla que facin de plens han de tenir els 10 anys el dia que saltin, ja que aques- ta comparsa no assaja d'antuvi.Més de 250 inscrits

El procés de selecció dels aspirants a participar en alguna comparsa de la festa comença el dilluns 22 de maig, a les 6 de la tarda, al pavelló vell de Berga. Fins ahir, s'havien inscrit més de 250 nenes i nens en línia, un servei que enguany s'ofereix per segon cop i que funciona «molt bé», segons Sergi Montaner. «L'èxit de la inscripció en línia ha superat les nostres expectatives», ha dit. Aquest sistema facilita la feina dels organitzadors i alhora permet «mostrar que no hi ha trampa» en el procés de selecció de la canalla que aconseguirà participar en alguna comparsa després d'un sorteig.

La selecció es fa a partir de l'alçada. Per això, un altre requisit és mesurar-los. Els sortejos per saber qui entra a cada comparsa es faran el 22, el 23 i el 24 de maig. La inscripció a la comparsa dels plens es farà el 24 de maig a les 6 de la tarda al pavelló vell.