L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha premiat l'Ajuntament de Berga amb el guardó «17 de maig» per la seva gestió de l'agressió homòfoba que va patir una parella d'homes gais quan es van fer un petó davant de la discoteca La General el març. El premi, que commemora el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia, celebrat ahir, el va recollir l'exregidora de l'àrea d'Afers Socials del consistori de Berga, Anna Alsina, després de l'acte organitzat per l'OCH a Barcelona, dimarts.

Alsina, que estava en el càrrec quan va tenir lloc l'agressió, va explicar com el consistori afronta les situacions d'LGTBIfòbia, i va assegurar que «evitar víctimes passa per la prevenció», per la qual cosa han desenvolupat diverses activitats en centres educatius.

D'altra banda, ahir, el Consell Comarcal va donar el tret de sortida de la campanya «Estimar sense diferències», activa fins al 28 de juny. La divulgació de la campanya es farà a través de les xarxes socials del Consell del Berguedà i amb diferents actes, des d'un cinefòrum fins a activitats de contar contes i de sensibilització.