Martí Villegas ha estat un dels guanyadors de la vint-i-vuitena edició del concurs La Sardana de l´Any, que convoca la Confederació Sardanista de Catalunya.

El músic berguedà ha rebut l´accèssit en la categoria Joventut amb la composició "Corona de mans". Aquesta categoria premia els joves músics de menys de 30 anys. El primer premi del Premi Joventut el músic de Cardona Xavier Ventosa, amb "Sardana número 5".

Per altra banda, Villegas també ha estat un dels finalistes en la categoria del Premi Popular, amb la mateixa sardana.

Les sardanes participants, seleccionades per un jurat, han competit en diverses eliminatòries setmanals, emeses per diverses emissores de ràdio i de portals web. Els seguidors del concurs, amb els seus vots, han decidit la guanyadora de cada eliminatòria, i les deu sardanes finalistes van protagonitzar el concert del dissabte 13 de maig, on el públic present va triar la sardana guanyadora del Premi Popular. La de Villegas va obtenir 530 vots i va quedar en cinquena posició.

La sardana "Corona de mans" va ser estrenada l´any passat amb motiu de les festes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i forma part del disc que ha editat la Cobla Berga Jove amb sardanes queraltines. Villegas, de 27 anys, toca el trombó i el fiscorn, està finalitzant els seus estudis a l´Esmuc i forma part de diverses formacions sardanistes.