«Sexe, drogues i... WhatsApp». Amb aquest títol, la setena edició de la Jornada d'Atenció Primària al Món Rural aplega avui a Berga 200 persones, experts d'àmbits diversos que oferiran diferents visions del ciberassetjament, tant des del punt de vista sanitari com educatiu, social o de la seguretat. Es tracta d'un nombre rècord d'inscrits en aquesta jornada que organitza el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el suport de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) i l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC). Les sessions tindran lloc avui al Pavelló de Suècia de Berga (carrer de la Sardana, 24) des de 2/4 de 9 del matí fins a les 2 de la tarda.

La pediatra berguedana i presidenta de la delegació al Berguedà del Col·legi de Metges de Barcelona, Maria Gassó, ha atribuït aquesta elevada inscripció al tema que es tractarà. «Interessa i molt», assegura.

El doctor Santiago García-Tornel, pediatre associat del Servei de Pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, presentarà la jornada, amb la conferència «Hi haurà ordre dins del caos?», en la qual alertarà de la «part fosca» de les tecnologies digitals i de les xarxes socials, i de la necessitat de regular l'ús de dispositius digitals als menors. La primera taula de la jornada es dedicarà al ciberassetjament des de la perspectiva de l'alumne i tindrà intervencions d'experts de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, del síndic de greuges i dels Mossos d'Esquadra.

La segona taula oferirà la perspectiva de metges i docents que treballen dia a dia amb nens, adolescents i joves. Entre d'altres, Dominica Díez, psicòloga clínica de la Fundació Althaia de Manresa, aprofundirà en la ciberaddicció. Montserrat Gorchs, exdirectora de l'institut Guillem de Berguedà de Berga i planificadora dels serveis territorials d'Ensenyament, oferirà la visió dels docents al voltant del ciberassetjament escolar.