L'equip de govern de la CUP ha recordat «l'obligació de qualsevol concessionari»- també la Federació catalana de Natació (FCN) que des de la seva obertura el 2005 gestiona la piscina municipal El Tossalet- «de mantenir i continuar oferint el servei municipal contractat amb la deguda qualitat». D'aquesta manera fa la rèplica a l'advertiment que la FCN va fer a través de RegiÓ7 de deixar la concessió si el consistori berguedà no acceptava les seves propostes per sortir de l'atzucac. La Federació diu que ha tingut pèrdues d'1,5 milions d'euros en la gestió del Tossalet, i que és «inviable» i «insostenible» continuar endavant amb aquesta concessió.

Tot i que, inicialment, el govern de la CUP va declinar fer comentaris sobre aquest posicionament de la Federació, ahir va emetre un comunicat. La CUP ha recordat que està en espera de la resolució del recurs que la Federació ha presentat contra la sentència 10/2017 del 10 de gener del Jutjat Contenciós número 7 de Barcelona, que va desestimar «totalment la demanda formulada» pel concessionari i «va donar la raó a l'Ajuntament de Berga».

El 23 de desembre del 2014, la Federació va demanar que es restablís l'equilibri economicofinancer de la concessió, o el que és el mateix: que l'Ajuntament assumís les pèrdues econòmiques causades «per la implantació d'altres instal·lacions esportives que feien competència directa al Tossalet, per l'augment de l'IVA i la crisi econòmica generalitzada en el conjunt del país». El 5 de març del 2015, el ple berguedà va desestimar la sol·licitud esmentada. La Federació va impugnar la decisió davant al justícia, que va desestimar-ho. Els gestors han recorregut. Ara, falta saber què dirà el tribunal.