Unes cinc-centes persones, segons els organitzadors, van donar suport a Teti Rodríguez en la manifestació celebrada a Berga aquest dissabte a la tarda sota el lema «Presó per al Teti? Ni parlar-ne». Els manifestants van sortir de la plaça Sant Joan, van passar per la ronda Moreta i el carrer Major fins arribar a la plaça de les Fonts, on va tenir lloc el parlament.

«Quan semblava que tot s'havia acabat, la fiscalia, en un altre intent per atemorir l'independentisme, demana que el Teti sigui condemnat; però, sigui quin sigui el resultat, ja hem guanyat», va dir Marc Canudas, des del grup de suport a Teti.

Teti Rodríguez va ser imputat, durant la Patum del 2012, per un delicte d'atemptat contra l'autoritat per haver donat un calbot al que aleshores era el regidor del Partit Popular a Berga. El juny passat es va celebrar el judici i la sentència va ser un any de presó, però, com que no tenia antecedents i era de només un any, se'n podia suspendre l'ingrés segons la legislació actual. Tot i així, el ministeri Fiscal ha insistit i vol que es compleixi la presó.

«No s'està demanant presó per motius legals, sinó per ser independentista i estar involucrat en el teixit associatiu del poble. I per ser de Berga, un municipi governat per la CUP amb una alcaldessa imputada per tenir l'estelada al balcó del consistori malgrat les amenaces», va dir Canudas. L'acte va acabar amb el crit de «Teti, llibertat». Ara s'haurà de veure el resultat de la vista a l'Audiència provincial de Barcelona que tindrà lloc aquest dimarts.