L'Ajuntament d'Avià repartirà 1.000 flors als veïns del nucli urbà i també dels barris de la Creu, Graugés i La Plana per embellir el poble. Aquest acció s'emmarca dins del projecte de Viles Florides en el que participa el municipi. A més de les que es repartiran, fonts municipals han explicat que també se´n plantaran uns quants centenars als espais públics. Les espècies es trien "tenint en compte la climatologia, el manteniment baix i la idoneïtat estètica i contextual" han indicat les fonts esmentades.

L´any 2016 Avià va obtenir dues flors d´honor entrant a formar part per del programa de Viles Florides de Catalunya pel seu treball al barri antic. Enguany el projecte s´encomana a tot el municipi amb el suport dels veïns. El consistori ha enviat una carta convidant-los a participar en el projecte.

El programa Avià vila florida es desenvolupa amb el suport i assessorament de l´entitat cultural el Konvent. Conjuntament amb projecte Aviart subvencionat per la Diputació pretén millorar l´espai públic tot i corresponsabilitzant al ciutadà per tenir-ne cura.