Els usuaris del servei de transport de viatgers en bus disposaran a partir del juny de dues noves expedicions per viatjar de Berga a Barcelona. Segons ha anunciat el Consell Comarcal del Berguedà els nous horaris són de Berga a Barcelona amb sortida a la 1 de la tarda i de Barcelona a Berga amb sortida a 1/4 de 6 de la tarda. S'afegiran a les 8 expedicions actuals. Les noves sortides seran una en cada sentit del trajecte i tindran la consideració de serveis semidirectes. Fonts del Consell Comarcal han explicat que "això vol dir que el bus farà sortida de Berga, i farà parades a Navàs i a Sallent, i d´aquesta última ja directe cap a Barcelona, estalviant així entre 15 i 20 minuts de trajecte" segons s'estima.

En un comunicat, les fonts esmentades comenten que aquestes dues expedicions "serviran per cobrir algunes franges que no hi havia cap servei ofert i que poden facilitar també que els estudiants que cursin els estudis de tarda puguin veure el bus com el mitjà de transport que els permeti seguir vivint a la comarca".

Fonts del Consell Comarcal han valorat "la predisposició del Govern en incorporar aquestes expedicions, el reforç constant i fruit de les diferents cartes enviades a la Generalitat al respecte de les expedicions amb més demanda, i també la possibilitat d´explorar noves rutes i combinacions per millorar i incrementar el transport públic al Berguedà. I que aconseguir aquestes rutes pot permetre millorar la mobilitat dels usuaris, facilitant un major ús d´aquest sistema de transport i evitar desplaçaments en vehicle privat". Les mateixes fonts han exposat que els nous horaris s'han aconseguit després de difersnt converses amb responsables amb responsables del departament de Territori i Sostenibilitat. Fonts de l'ens berguedà també els han fet arribar "novament la necessitat de reforços en horaris puntuals"

67.000 validacions anuals

Fonts del Consell Comarcal han explicat que anualment s'estan validant 67.000 targetes 10/120, a més dels viatges amb bitllet senzill.Segons fonts del Consell Comarcal la xifra ha crescut un 22,3% en relació el 2015 i un 97,65% des del 2014 " i les perspectives és que segueixi creixent el seu ús"