El concert de Patum d'enguany ja té solistes. Berga ha donat a conèixer els noms dels músics que el proper dia 10 de juny a les 22h participaran en el Memorial Ricard Cuadra que es farà a la plaça de Sant Pere de la capital berguedana amb motiu de la seva festa gran.

Els solistes seran els següents:

Sara Subirana. Acordió

Va començar els estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). Després al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) i, actualment, està estudiant a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha tocat en diversos escenaris del Berguedà i al Palau de la Música amb la Coral Sant Jordi.

Judit Marmi. Clarinet

Inicia el seus estudis musicals a l´EMMB. Comença a tocar el clarinet rebent classes de Gerard Comellas i més endavant de Naüm Monterde. Segueix la seva formació al CMMB amb Alfons Carbonell i Jordi Figaró on acaba els seus estudis d´interpretació del clarinet i la tenora. Una vegada finalitzada aquesta etapa accedeix al Concervatori Superior de Música del Liceu on durà a terme i finalitzarà els seus estudis de formació superior amb interpretació del clarinet amb Francesc Navarro i Ángel Belda. Paral·lelament es forma amb professors d´arreu, com Michael Rusinek, Anton Weinberg, Olivier Patey, Michel Lethiec, etc.

Ha estat membre de diferents formacions estables com OrquestrArt i la JOCPE. Forma part de la Cobla Ciutat de Manresa. Ha participat en diferents espectacles com el Concert John Williams, Concert de Bandes Sonores o Carmen! el musical a l´Almeria Teatre, Nocturns de Mozart amb trio de clarinets i cor amb qui realitzen diferents concerts. Ha participat en diferents espectacles teatrals com On la tempesta deixà una pau intensa o Gastro-Rimes.

Martí Villegas. Fiscorn

Va néixer a Berga el 23 d'abril de 1990. Va començar els estudis de música a l'Espill i els continuà a l'EMMB. Va cursar grau professional de trombó, bombardí i tuba al CMMB. Enguany ha acabat el grau superior de Fiscorn a l'ESMUC.

També és mestre d'educació primària amb menció música. Actualment forma part de la cobla Pirineu, tocant el Fiscorn, i de la cobla Marinada, amb el trombó.

Mariona Casellas. Piano

Va cursar els seus estudis de piano a l'EMMB, al CMMB i a l'ESMUC obtenint el títol de Pedagogia del piano. Durant la seva etapa de formació ha estudiat amb els pianistes Marcel Escarré, Maria Rosa Ribas i Jean-françois Dichamp. Actualment és docent a l'Esclat Centre de Pedagogia Musical Activa de Manresa, a l'escola de Bagà i a l'Institut Guillem Catà en el projecte d'inclusió social Big Band al Catà. Com a pianista, el 2017 ha enregistrat la cantata Qui vol el llop? de l'ACEM, forma part de l'aTrium Duo i col·labora en diverses

formacions de la comarca.

Marc Garcia. Piano

Nascut el 1980 es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu (2001) amb les màximes qualificacions amb el mestre Michel Wagemans amb qui també realitza tres anys de postgrau. Ha rebut els consells de Dominique Merlet i Alexei Golovine (Conservatoris

de Paris i Ginebra) i Noël Lee (repertori piano i veu, Webster Music University, M.O, EUA) entre d´altres.

Ha actuat com a solista i en formació arreu de l´estat. Ha estrenat obres a festivals com el "Música contemporania s. XX i XXI" a Sitges, "Teatro Clásico de Mérida", "Temporada Alta", "Grec", (?) i acostuma a participar en produccions de teatre com pianista o director musical (Mar i Cel, Bella y Bestia, Boscos endins, Hair, Hoy no me puedo levantar, Forever Young, Sister Act, Scaramouche...).

Des del 2009 és col·laborador principal Piano/Celesta de la Banda Municipal de Barcelona resident a L´ Auditori sota la direcció de Salvador Brotons.

Denis Rojo. Saxo alt i flabiol

Comença els seus estudis musicals a l'EMMB. Continua la seva formació al CMMB estudiant saxòfon amb Víctor Béjar i Miquel Bofill, i flabiol i tamborí amb Jordi Figaró. És titulat en Pedagogia del saxo per l'ESMUC i està acabant la carrera de flabiol amb Marcel Sabaté al mateix centre. Actualment és professor de flabiol i tamborí al Conservatori dels Pirineus-EMMBerga, intèrpret de la Cobla Jovenívola de Sabadell i de l'aTrium Duo, director de la Cobla Berga Jove i de la Coral Sant Bartomeu de Casserres.

Rosa M. Rodríguez. Saxo soprano i saxo alt

El 2016 es gradua a l´ESMUC, en l´especialitat de saxòfon en l´àmbit de la Música Clàssica i Contemporània, de la mà del professor Miquel Bofill, i actualment cursa el grau superior de tenora en el mateix centre.

Pel que fa a l´experiència professional, forma part del quartet de saxòfons Miquel Bofill Sax Quartet i de la Cobla Principal de Berga, desenvolupa la seva tasca pedagògica com a professora de saxòfon a l´Escola de Música Creu Alta i a l´Escola Pia de Sabadell i dirigeix la coral Sòrissons de l´Escola Municipal de Música de Súria.

Jordi Boixader. Saxo tenor

Té el títol de professor superior de saxòfon pel CMMB i el Conservatori del Liceu de Barcelona. És llicenciat en història per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de saxo de l´EMMB, del Conservatori dels Pirineus i de l'Escola Municipal de Música d'Abrera i ho fou del Centre d´estudis musicals del Berguedà L´Espill.

És membre de la formació de banda de la Cobla Ciutat de Berga. Gravació dels CD: La Patum música oblidada, 1996; La música de la Patum del s. XVII al s. XXI, 2002; i Tota la música de la Patum, 2003.

És membre de la formació de banda de la Cobla Pirineu de Berga.

El 2007 va gravar, amb el músic berguedà Pòlit Miró, el CD De Patum a Patum. Obra en set moviments per quintet de vent, guitarra i piano.

Ha tocat amb el grup de música folk The Sucarrat´s Band amb qui gravà el CD The Sucarrat´s Band. Ha tocat amb l´Orquestra de Cambra de Saxòfons Family Sax, amb qui gravà el CD Family Sax el 1999.

També és professor de música a primària i secundària i d´història a secundària en diferents centres concertats i públics.

Ariadna Just. Saxo tenor

Saxofonista i Clarinetista, inicià els estudis musicals a l´Escola Municipal de Música de Berga (EMMB). Més endavant estudià jazz i música moderna al Taller de Músics de Barcelona i Jazz Manouche a l´Escola de Música Centre de les Arts (EMMCA). El Jazz Manouche, també conegut com a Gipsy Jazz, representa el jazz més europeu de la primera meitat del segle XX.

En la seva trajectòria ha col·laborat en nombrosos projectes musicals com ara Big Bands, Marxing Bands, cantautors i grups de variats estils musicals. Ha estat sempre vinculada a entitats musicals Berguedanes, com són la coral i la banda de l´EMMB, la Cobla Ciutat de Berga i la banda del Memorial Ricard Cuadra.

Actualment la podreu veure actuant amb Fermin Muguruza & Micaela Chalmeta Big Band, la Diorama Jazz Band, amb un repertori que ens porta des del primer jazz de New Orleans fins al Jazz Manouche del segle XX, el grup de versions de jazz, blues, reggae i soul Out of Focus i l´EMMCA Gipsy Project, banda de Jazz Manouche.

Joan Sala. Tenora

Nascut a Berga, inicia els seus estudis musicals a l'EMMB, estudiant clarinet i més tard tenora. Continua els estudis dels dos instruments al CMMB, amb Alfons Carbonell i Jordi Figaró. Obtindrà el premi d'honor de Tenora l'any 2006 i el premi d'honor de clarinet i la menció d'honor de música de cambra l'any 2007. El 2010 acaba els estudis Superiors de Música a l´ESMUC, en l´especialitat d´interpretació d´instruments de la música tradicional, Tenora.

Completa la seva formació a la Universitat Autònoma de Barcelona cursant la llicenciatura de segon cicle d'Història i Ciència de la Música.

Ha tocat en les orquestres de produccions musicals com Hair, My fair Lady i Les Miserables. Actualment compagina la docència i la interpretació formant part de la cobla Principal de Terrassa i la cobla-orquestra Costa Brava.

Guillem Cardona.Trompeta

Guillem Cardona Zaera nasqué a Berga al Juliol de 1997. Inicià els estudis musicals a l´EMMB, on cursà el grau elemental i mitjà amb els professors Xavier Planes i Sergi Beringues. Des del 2015 estudia a l´ESMUC, on actualment està acabant segon curs en interpretació clàssica i contemporània de la trompeta amb la professora Mireia Farrés. Ha format part de diverses formacions musicals de Berga i també de la Jove Orquestra simfònica del Vallès. El 2013 va estar guardonat als premis Beca Josep Maria Bernat de Bellpuig per a instruments de cobla.

Francesc Planella. Violí

Nascut a Sant Julià de Lòria, Andorra, inicia els seus estudis musicals a l'Institut de Música del Comú d´Andorra la Vella, de la mà dels professors Jordi Albelda i Gerard Claret. Posteriorment amplia els seus estudis a l´Escola de Música de Barcelona, amb Gerard Claret. L´any 2001 ingressa a la Ghildhall School of Music & Drama de Londres, on rep classes del professor Detlef Hahn, graduant-se per la City University of London l´any 2005. Posteriorment es trasllada al Conservatori d´Utrecht (Holanda), on completa els estudis de Màster amb les professores Karen Turpie, Joyce Tan i Elisabeth Perry.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA). Actualment és membre de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), amb la qual ha actuat diverses vegades com a solista.

Compagina la seva activitat musical amb la docència a l´Escola de Música Kostka de Barcelona.

Laura Masferrer. Violoncel

Actualment està cursant l'últim curs de grau superior al Conservatori del Liceu de Barcelona sota la tutela d'Amparo Lacruz, a més de rebre consells de violoncel·listes com Gustav Rivinius, Peter Bruns, Amir Eldan i Jan-Ype Nota, entre d'altres.

És membre de la JONC i ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra de Granollers, entre d'altres.