Des d´avui i fins el 5 de juny es poden presentar les sol·licituds per a la Patum accessible. Es tracta d´una iniciativa impulsada per l´Ajuntament de Berga i l´Oficina d´Inclusió Social del Berguedà que té l´objectiu de facilitar l´accés a la plaça de Sant Pere de les persones amb mobilitat reduïda durant els salts de Patum completa. Com en els darrers anys, s´instal·larà un empostissat a la zona de les escales de La Berruga amb un espai reservat per a les persones que tenen dificultats de mobilitat. En aquest sentit, tindran prioritat per aquest ordre, les persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat, les persones amb altres discapacitats superiors al 65% i, per últim, les persones de més de 75 anys.

Les persones interessades en realitzar la sol·licitud poden adreçar-se a l´Oficina d´Atenció Ciutadana per a recollir el formulari o també poden descarregar-lo accedint als llocs web de l´Ajuntament de Berga, de La Patum o de l´Oficina d´Inclusió Social. El formulari de sol·licitud haurà d´anar acompanyat d´una fotocòpia del DNI/NIF i d´una fotocòpia del certificat de discapacitat, si s´escau.

El termini màxim per a presentar la sol·licitud finalitzarà el dilluns, 5 de juny i en cas que la demanda sigui superior al nombre de places disponibles, es realitzarà un sorteig.

Com és habitual, el dispositiu de La Patum accessible comptarà amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries de la Creu Roja, amb un coordinador responsable i amb el suport dels diversos serveis de seguretat locals.

Per a més informació, podeu contactar amb l´Oficina d´Atenció Ciutadana (93 821 43 33) i amb l´Oficina d´Inclusió Social del Berguedà (93 821 35 53).