S'ha acabat la polèmica. El guanyador del concurs de cartells de la Patum 2017 ha estat l'obra Dóna'm la mà, de Pol Casadesús i Pont. Els ciutadans han escollit aquest cartell amb 706 vots dels 1391 totals, el que suposa la contundent xifra del 50,7%. Les dades de participació d'enguany, amb un total de 1435 vots, són les més altes mai vistes, d'ençà que es comptabilitzen des de l'any 2009. L'alcaldessa Montserrat Venturós i la regidora de Cultura Mònica Garcia van fer la tradicional penjada del cartell anunciador a l'entrada del consistori, un cop finalitzat el ple de l'Ascensió.

D'aquesta manera, el polèmic cartell que, segons alguns berguedans, vinculava la comparsa dels Plens i la seva polèmica dels darrers mesos amb el nazisme no serà el cartell anunciador de la festa. Tot i les queixes d'alguns patumaires, el jurat va decidir no retirar el cartell de la votació, però s'ha quedat ben lluny de ser l'escollit. L'obra titulada Diàleg, de Jordi Plana Pey, ha aconseguit l'accèssit.

Pel que fa al cartell de la Patum Infantil, el guanyador ha estat Les Maces salten obra d'Aina Garreta, de l'Escola de Santa Eulàlia de Berga. Aquest ha rebut 448 d'un total de 1270, el que suposa un 35,2%.