El repartiment dels 400 salts de plens de la Patum d'enguany la decidirà l'equip d govern. Una part d'aquest salts s'atorgaran a través d'algun mecanisme obert ja sigui un sorteig o altra en un percentatge que encara no s'ha determinat, segons han explicat aquest dimarts l'alcaldessa Montse Venturós i la regidora de Patum Mònica García.

Després que diumenge la crisi a la colla de plens i maces visqués un punt d'inflexió quan l'executiu va decidir retirar la confiança al cap de colla Isaac Gonfaus que ja no va poder signar com a responsable de la mateixa al llibre de les comparses al ple de l'Ascensió, queden encara diferents incògnites per resoldre en relació a la gestió de la colla.

Aquest dimarts s'ha sabut que dilluns ja es va fer una primera reunió entre les dirigents berguedanes i els membres de la colla. En la propera setmana es faran noves trobades per tal de distribuir entre els seus integrants les tasques que duen a terme durant la festa per tal de garantir-ne el bon desenvolupament.

L'alcaldessa Montse Venturós i la regidora Mònica García han estat clares: el govern assumeix directament la responsabilitat de la comparsa i això voldrà dir que el govern decideix el repartiment dels salts de plens, sobre les qüestions que afectin al funcionament de la colla i a qui es deleguen les tasques que s'han de desenvolupar.

Les dues dues dirigents han refermat la seva confiança amb els integrants de la colla. "No hi ha motius per deixar de confiar en la comparsa" han assegurat. Sobre el repartiment dels salts encara no s'ha decidit al cent per cent. "L'Ajuntament donarà els salts que ens semblin coherents" ha comentat. "El govern ho decidirà".

Ja ha dit que no se sortejaran els 400 salts. Però es canviarà l'actual sistema tot i que s'ha d'acabar de decidir la nova manera. Fins ara, el funcionament era que el consistori lliurava al cap de colla dels plens i el maces els 400 salts. I aquest en retornarà a l'Ajuntament uns 40 destinats a treballadors de la casa i regidors.

La resta es distribuïen 15 per cada cadascun dels vestidors i la resta els repartia el cap de colla d'acord amb el que considerava. L'executiu calculava que en el decurs d'una setmana, aproximadament, pugui fer públic el nou sistema. En relació a la distribució deles tasques "es respectarà el que cadascú feia" ha declarat Garcia