Aquesta setmana, les persones joves participants als programes de formació de Joves per l´Ocupació, Singulars i PTT Berguedà, tots ells implementats a través de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, han participat a un taller de "Rap contra el Racisme" impartit per en Pau Llonch, activista social, columnista i tertulià en diferents mitjans de comunicació, component del grup At Versaris i col·laborador en molts projectes musicals, entre d´altres.

Amb el taller de "Rap contra el Racisme", s´han treballat aspectes tant importants com la potenciació de l´escriptura i la creativitat a través d´una eina propera als i les joves, com ho és el hip hop, vehiculant-lo al mateix temps com a eina per educar en la igualtat de gènere i, tal i com el mateix Pau defineix, exprimir la multiplicitat de vessants creatives del hip hop per educar en la concepció que "tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d´expressió artística a potenciar".

El taller s´ha impartit en dues sessions de 3 hores cadascuna, el dimarts 30 i el divendres 02 de juny. A la primera sessió es van treballar continguts teòrics de lingüística que cap al final de la sessió es van començar a combinar amb elements musicals, donant lloc als primers versos creats i "rapejats" pels propis joves.

En la sessió d´avui, després d´una primera part teòrica treballant la mètrica de la rima, bits, bars i una pinzellada ràpida d´història i cultura del hip hop i el rap. Hem entrat en la segona part de la sessió on els joves han generat les seves pròpies creacions amb l´assessorament individualitzat del Pau. Per finalment arribar al punt àlgid, on els joves han "rapejat" els seus propis textos.