El carrer de la Pietat ha viscut aquest dissabte i durant tot el cap de setmana immersa en la seva Patum, la primera organitzada per la renovada junta de l'Associació de Veïns del arri que presideix Mari Barragan amb Aureli Rodríguez, Ruth Boixader i Marta Amat.

Els salts d'aquesta Patum infantil de barri van tenir lloc a la plaça de la Pietat, com és costum. Aquest dissabte a la tarda es van fer els de la Patum completa amb plens inclosos i, diumenge a migdia, els de lluïment. A la festa hi van participar un total de 120 nens i nenes que durant els darrers dies han assajat per dansar els balls de les diferents comparses.

La festa ha conjurat l'amenaça del mal temps. Enguany s'han arranjat desperfectes d'una part de la imatgeria. També ha calgut fer algunes modificacions arran de l'aplicació estricta de la normativa del foc que no permet que menors de 10 anys participin a les comparses de focs: maces guites i plens. Ha fet falta canviar els vestits dels àngels i reubicar els nens que hi saltaven i que no tenien l'edat.

La Patum del carrer de la Pietat és fruit de l'esforç i treball altruista dels veïns d'aquest barri berguedà que l'organitzen i la paguen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga.

Són els mateixos veïns els que tenen cura d'arranjar la seva comparseria i buscar-se fonts d'ingressos com la paradeta de menjars i begudes que munten per aquests dies.