L'Obra Social de La Caixa col·labora amb l'Associació de la Patum Infantil amb una aportació econòmica de 3.000 euros destinats a pagar una part de l'adequació del local de l'entitat. El local de la Patum Infantil, és un espai cedit per l´Ajuntament de Berga. Aquest local requereix tot tipus de manteniment per manca d´acabament. Actualment pateix moltes humitats i això perjudica "greument tant l´estat de les comparses com el vestuari (monos de ple, camises, bates, etc?)" han indicat fonts de l'entitat.

La subvenció atorgada per l´Obra Social La Caixa servirà per començar a realitzar una adequació del local. Aquesta és la primera vegada que l'Associació de la Patum Infantil rep una subvenció.

L'Associació de la Patum Infantil és una entitat sense ànim de lucre i la seva finalitat principal és la formació dels petits patumaires. Fonts de l'entitat han explicat que es dediquen "a transmetre i ensenyar tots els valors culturals i tradicionals de la festa de la Patum als nens" i són "considerats una escola de patumaires, ja que els més menuts aprenen a saber tot el que està relacionat en la festa, com ara els passos a seguir, els balls i el que és estar en una comparsa".