ERC Berga ha comunicat aquesta tarda en una de roda de premsa que, com ha fet la CUP, també entrega els seus salts de plens al sorteig que farà l'Ajuntament el proper dimarts.

Els republicans "troben encertada" la decisió que ha pres l'equip de Govern en relació a recuperar el control de la comparsa dels Plens i el sorteig d'alguns dels salts, ja que aquest ha estat en bona part el posicionament del grup republicà des de bon començament.

La formació ha explicat que per aquest motiu també hi prenen part i que "els tres salts dels regidors d'ERC els posem en la bossa comuna que es sortejaran el dimarts vinent". Per tant, l'Ajuntament de Berga finalment sortejarà 152 salts i no els 149 inicialment anunciats.

A banda d'aquesta decisió, ERC Berga ha volgut fer una crítica a l'equip de Govern, ja que creuen que la decisió "ha estat molt precipitada, no ha estat presa acordadament amb la resta de grups municipals i no ha tingut el debat que es mereix". Segons els republicans, la veritable assemblea i la més representativa de la ciutat és el Ple de l'Ajuntament.

Per últim, han exposat que aquest ha de ser un punt d'inflexió important per l'obertura i la democratització de la festa. Es comprometen a treballar un cop finalitzada la festa d'enguany per presentar propostes per tal que la Patum del 2018 sigui "molt més transparent i democràtica".

  • És encertada la decisió de sortejar els salts de plens de la Patum?