L'Ajuntament de Gironella celebra avui, a 2/4 de 6 de la tarda, l'estrena de les obres d'urbanització del passeig de l'antiga colònia de Cal Metre. L'acte formal d'inauguració serà aquesta tarda, tot i que des d'ahir i fins demà Gironella viu tres dies d'actes que sota el lema genèric de «Cal Metre reviu!» han portat diverses activitats en aquest espai que el consistori vol que esdevingui un nou escenari lúdic del municipi.

L'Ajuntament de Gironella ha dut a terme obres d'urbanització d'un tram d'uns 1.000 metres quadrats del passeig de Cal Metre, per la part del pont Vell. L'obra, adjudicada per un import de 90.000 euros, es finança amb fons del programa europeu Feder i del consistori local.

L'objectiu del consistori «és recuperar Cal Metre per al poble», segons l'alcalde David Font. També es vol reivindicar el patrimoni d'una colònia «desconeguda» i que és una de les poques que estan situades dins d'un nucli urbà i, per tant, fàcilment accesibles. Fa anys que la fàbrica del conjunt fabril està tancada, i actualment, a l'antiga colònia hi ha censades 29 persones.

El passeig de Cal Metre tindrà una zona central pavimentada amb ciment. L'espai esdevindrà una zona per a vianants, tot i que s'hi permetrà l'accés a vehicles de serveis i emergències. Als marges, hi haurà una zona verda amb bancs encarats cap al riu Llobregat així com racons presentats per al descans i l'oci. A l'espai també hi haurà àrees pavimentades amb llambordes que anteriorment havien estat en carrers del barri vell.