El compte enrere per al sorteig de 152 salts de plens aquest Corpus està arribant a la seva fi. Aquest dimarts, a 2/4 de 9 del vespre (inicialment s'havia anunciat que seria a les 7 de la tarda però s'ha canviat l'hora), la sala de plens del consistori berguedà acollirà el primer sorteig de plens de la història de la Patum. Tota una fita.

Fins ahir a les 7 de la tarda, l'hora que va tancar l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del consistori, s'hi havien inscrit un total de 212 persones, segons fonts del govern berguedà. D'aquesta manera, la demanda ja supera l'oferta de 152 salts que hi ha disponible i es confirma l'interès de la ciutadania per participar a la festa fent de ple. La xifra final de persones inscrites se sabrà aquest dimarts, ja que el termini per apuntar-se s'acaba avui, a les 3 de la tarda.

Del total de 212 persones comptabilitzades en el recompte de les 7 de la tarda d'ahir, 130 s'havien apuntat a través del web del consistori berguedà i la resta, 82, ho havien fet presencialment.

La majoria de les persones inscrites són de Berga, 99 en concret. En segon lloc hi ha Gironella amb 11 persones apuntades, la tercera posició és per a peticions de veïns de Manresa, (8) i el cinquè lloc per a Barcelona amb 6 peticions. Bagà és la sisena població on el sorteig ha despertat més interès i s'hi han inscrit 5 persones, seguit de Navàs amb 4. La procedència de la resta dels inscrits a partir d'aquí és molt diversa. Hi ha persones apuntades d'altres poblacions del Berguedà, Bages, Solsonès i del Moianès, però també de municipis d'arreu de la geografia catalana com Girona, Tarragona, Granollers, Terrassa, Sabadell, Badalona, Móra la Nova, Sant Pere de Ribes, Cervera, Anglès i Valls, entre d'altres.

Ahir, entre les persones que es van anar apuntar a la tarda a l'OAC de Berga hi havia diferents casos. Per exemple, el del berguedà Aleix Canudas, que ha saltat més de 20 vegades de ple però s'hi ha apuntat per tenir la possibilitat de fer-ho sense haver-ho de demanar. Troba bé que s'obri la possibilitat de fer de ple a través d'un sorteig però pensa que el fet que saltin persones poc coneixedores de com s'ha de fer correctament pot suposar un handicap de cara a la seguretat de la festa.