Des de l´'Ajuntament de Berga es comunica a la ciutadania que, segons la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya, la Patum de 2017 es presenta excepcionalment calorosa, amb valors de temperatura d´entre 5 i 10 ºC per sobre del normal. Es preveu que els dies més càlids siguin dimecres i dijous, quan el termòmetre ja superarà els 30 ºC a les 12 del migdia i amb màximes que voltaran els 35 ºC a mitja tarda. Davant d'aquesta situació, es recomana seguir algunes indicacions per tal d´evitar els efectes de la calor.

Al carrer, caldrà protegir-se del sol. Per exemple, durant el passacarrers de dimecres al migdia, porteu una gorra o un barret, utilitzeu roba lleugera, com la de cotó, de colors clars i que no sigui ajustada. Procureu caminar per l´ombra i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. Porteu aigua i beveu-ne sovint per evitar deshidratar-vos, mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba i eviteu l´exposició directa del sol en els infants.

D´altra banda, també és important limitar l´activitat física durant les hores de més calor. En aquest sentit, caldria evitar sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor, així com reduir les activitats intenses. A més, és imprescindible hidratar-se freqüentment i vigilar amb l´alimentació. Quan fa calor, el cos perd líquid en forma de suor, per això és important beure molta aigua, sobretot els infants i les persones grans. És recomanable avançar-se a la set en tot moment i proporcionar aigua a l´organisme abans que aquest la demani.

Per últim, informeu-vos dels horaris del centres de salut més propers i de les oficines de farmàcia, les quals, poden aportar-vos més informació i consells sobre com es poden evitar els problemes causats per la calor. Finalment, també es recomana seguir les prediccions meteorològiques que us puguin anticipar els dies més calorosos.

Podeu consultar més informació relacionada amb la prevenció, els símptomes i els efectes de la calor al canal Salut del Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.