El Museu Comarcal de Berga ha adquirit aquesta setmana unes plaques originals de l'antiga impremta Molins, on es van editar els programes de la Patum de l'any 1930 i del 1944.

Les plaques del programa de l'any 30 són a quatre colors, utilitzades per primera vegada, i les de l'any 40 són a dues tintes. Aquests dies, aprofitant les festes del Corpus, n'hi ha una mostra al vestíbul del museu juntament amb els dos cartells originals. Aquest material i d'altre s'ha adquirit per formar part del fons del Museu Comarcal de la ciutat i pensant en el fons del Museu de la Patum.

Aquests dies es poden veure altres exposiciones relacionades amb la festa. Una de les més visitades és la dels cartells de la Patum que han aspirat a ser la portada del progama d'enguany. La mostra és a la sala del Casino Berguedà. D'altra banada, els amants de la fotografia poden gaudir del recull de Marta Pons, sota el títol de Barreja, que es pot visitar al vestíbul de l'Arxiu Comarcal, al Pavelló de Suècia. A part, n'hi ha una altra a la biblioteca titulada Els gegants i Queralt.