Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga, amb el suport de l´Àrea Regional de Trànsit, l´Àrea Regional de Recursos Operatius, la Sala Regional de Comandament, la Unitat de Subsòl, la unitat Canina i la Unitat de Tèdax, han dut a terme del 14 al 18 de juny un dispositiu de seguretat, en motiu de les festes de la Patum.

L´objectiu del dispositiu era prevenir i garantir la seguretat ciutadana, l´ordre públic i la seguretat a les carreteres, a més de denunciar les infraccions de trànsit, com el consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Pel que fa al trànsit, durant aquests cinc dies de dispositiu no s´ha enregistrat cap accident. S´han realitzat un total de 16 controls de drogo-alcoholèmia. En aquests s´han efectuat 3.004 lectures amb el resultat de 61 denúncies per alcoholèmies administratives, 5 positius per consum de drogues i 5 conductors denunciats penalment per conduir amb una taxa d´alcoholèmia penal.

D´altra banda, els mossos han aixecat 29 denúncies administratives per la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. D´aquestes 18 van ser per tinença de substàncies estupefaents, 10 per tinença d´armes prohibides i 1 actes de comís temporal d´estris perillosos.

La Unitat Regional de Policia Administrativa, conjuntament amb Policia Local de Berga han realitzat dos actes per inspeccions a locals de pública concurrència.

Finalment, pel que fa a les detencions, s´han fet dos detinguts. Un per atemptat als agents de l´autoritat el dia 15 de juny i l´altre per robatori i furt d´ús de vehicle el dia 18 de juny.

Cal fer esment, que l´avaluació final de les festes ha estat que s´ha pogut gaudir amb total tranquil·litat.