La revetlla de Sant Joan donarà el tret de sortida a la Festa Major de Vilada, que se celebra aquest cap de setmana amb actes perquè «en puguin gaudir petits i grans», remarca l’alcaldessa, Montserrat Badia.

25 anys dels gegants

Abans de la festa d’aquesta nit, avui s’inicia la temporada de piscina a Vilada amb l’obertura de les instal·lacions, a les 10 del matí. A la tarda, hi haurà trobada de gegants i els protagonistes seran la Magdalena i el Miquel, que són les figures de Vilada, que compleixen 25 anys. És un element destacat del patrimoni cultural del poble i per això se’ls retrà homenatge en un acte que s’iniciarà a les 6 d e la tarda amb la plantada al parc dels Gronxadors i la posterior cercavila. Al vespre, es fa un sopar popular a base de pa amb tomàquet i embotits i a la nit, revetlla de Sant Joan. L’encesa de la foguera, una lectura de poemes i el castell de focs donaran pas a un concert amb els grups Apardalats, Destemps, Insershow i DJ Kutal.

Demà, dissabte, després d’una missa al matí es llegirà el pregó de festa major, a càrrec d’Imma Espelt, i tot seguit, sardanes amb la Cobla Berga Jove. A la tarda s’ha programat una proposta pensada per als més menuts, un espectacle de màgia a càrrec del mag Pota i berenar per a tothom. Serà a 2/4 de 6 de la tarda. I a continuació, concert i ball amb l’orquestra Venus, que amenitzarà la festa del dissabte de festa major.

I diumenge de nou propostes diverses: homenatge a la vellesa, torneig de pàdel, jornada de portes obertes a la piscina, activitat d’escalada i zumba. I a la tarda, a partir de les 7, cantada d’havaneres a càrrec del grup Peix Fregit, i rom cremat per a tots els assistents.

Els actes s’allargaran durant la setmana que ve amb el recorregut terapèutic Bany de Bosc (dilluns 26 a les 9 del matí), una passejada amb piragua al Molí del Cavaller (dimecres 28) i una xerrada sobre «Vida i obra de Jaume I el Conqueridor» (divendres 30 a 2/4 de 8 del vespre), a càrrec de Jaume Farguell. I cal destacar l’espectacle En Peyu i en Dani del dia 1.

L’espectacle d’en Peyu

Peyu és conegut per les seves aparicions al programa d’APM de TV3. És l'humorista en estat pur: ell, un micro i un tècnic (el Dani) creen una hora de riure, amb pocs recursos però molt ben explotats. El muntatge es podrà veure el dissabte 1 de juliol a les 10 de la nit al Local Cultural de Vilada. Les entrades anticipades es poden comprar en establiments del municipi per 12 euros. A taquilla, el mateix dia, costaran 15 euros.