Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Berga ofereix -en col.laboració amb centres esportius de la ciutat-, un programa d'activitat gratuïtes, que tindran lloc des del 3 de juliol i el 31 d'agost a les piscines municipals. Enguany la campanya, que porta per lema 'Salut a l'estiu', proposarà fer activitats cada dia perquè hi ha més centres que hi participen. Així estarà actiu de dilluns a divendres en sessions de matí i tarda. Els ciutadans podran exercitar-se practicant algunes d'aquestes modalitats: zumba, ioga, pilotes, aigua gym, cardio boxing o iniciar-se en arts marcials, entre d'altres. Els centres que hi participen enguany són l'Alter Sport, El Tossalat i el Centre Esportiu d'Estètica Corporal.

La presentació que s'ha fet a la gespa del recinte de les piscines d'estiu de l'Ajuntament de Berga,aquest 26 de juny, ha servit per visualitzar el traspàs de la regidoria d'Esports que fins ara ha ocupat Mònica Garcia i que des d'ara és responsabilitat del nou regidor del govern de la CUP: Iván Sánchez.

Campanya d'estiu

Les piscines municipals de Brega han inciat la campanya aquest cap de setmana. Aquestes instal.lacions romandran obertes fins a l'11 de setembre. Els horaris són de les 10 del matí a les 8 del vespre. Els preus són 3 euros per adult i 2 euros per infants fins a 14 anys i persones amb carnet de pensionista i/o discapacitat. Els usuaris podran adquirir abonaments que els permetran accedir a la piscina en funció del nombre de serveis realitzats. Per exemple, l´abonament per a la temporada completa costarà entre 40 i 60€, mentre que l´abonament per a 30 serveis valdrà entre 30 i 45€ i el de 15 serveis costarà entre 20 i 30€, segons el tipus d´usuaris especificats anteriorment.

Millores de les instal.lacions

Membres de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics de l´Ajuntament de Berga han portat a terme les tasques d´adequació de les instal·lacions i de l´entorn de la piscina per a poder oferir un servei òptim als banyistes durant l´estiu segons han informat fonts municipals Els treballs "han consistit en el buidatge i la neteja de les piscines, el desbrossament de les zones verdes, la reparació dels aspersors, la rehabilitació de les escales d´accés a la zona de bany i el pintat de les baranes" A més, també s´ha fet "la instal·lació i el soterrament d´una línia d´aigua i una altra de llum a la piscina de dalt a través d´un pla d´ocupació. Cal destacar que abans de l´arribada dels usuaris, el personal assignat del servei s´encarrega de realitzar diàriament les tasques de neteja de la piscina i de la instal·lació, mentre que durant les hores de bany, els treballadors municipals fan altres feines a la sala de màquines, com ara la neteja dels filtres" entre d'altres.

Enguany, la piscina municipal també disposarà de dos socorristes diaris i d´una persona responsable de la taquilla durant la temporada d´estiu. L´empresa Sanea, S.L. serà l´encarregada de portar a terme aquests dos serveis durant els propers 4 i 2 anys, respectivament, després d´obtenir-ne la licitació a través d´un concurs públic realitzat pel consistori.

Sense servei de bar fins que no hi hagi nou concessionari

El 30 de juny finalitza el periode concessió del bar de les piscines tal i com es va provar al ple d'aquest maig. Malgrat que el govern de la CUP havia anunciat que el nou concessionari oferiria el servei de forma encadenada, això no serà així. Aquest dilluns, fonts municipals han indicat a través d'un comunicat que "mentre es realitza el procés de licitació i s'estableix uan noav empresa concessionària, e spreveu la instal.lació de màquines expenedores i similars a la plaça d ela zona esportiva Toni Sabata "per a què els usuaris de la piscina puguin disposar de refrigeris i snaks durant l'horari d'obertura de la piscina". La nota no concreta quan de temps s'llargarà aquesta situació.