Un repte esportiu i solidari. És el que planteja Creu Roja Berguedà pel proper divendres 7 de juliol, a Gironella, amb la cinquena edició d'una proposta que pretén promoure l'esport entre els ciutadans amb la implicació de diverses entitats esportives. L'objectiu? Recaptar diners per als projectes socials que desenvolupa l'entitat a la comarca.

Creu Roja Berguedà juntament amb Joves Atletes de Berga (JAB), el Club d'Orientació del Berguedà (COB) i l'Ajuntament de Gironella impulsa, un any més, el Repte Solidari en el marc del Sorteig de l'Or de Creu Roja Berguedà. Tal i com ha explicat la presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, s'han preparat diverses propostes per a perfils d'edat diferents, amb l'objectiu que sigui una festa oberta a tots els públics. Els interessats en participar-hi han de fer les inscripcions prèviament a través de la pàgina web www.numerosolidari.com o de manera presencial a Costa Esports de Gironella, Intersport Serra-Martí de Berga o el gimnàs Alter Sport de Berga. Els dorsals es lliuraran el mateix dia de l'activitat.

Quines són les activitats?

El punt de trobada serà la plaça de la Vila de Gironella a partir de les 7 de la tarda. Per començar la vetllada, els més petits podran participar a una cursa infantil. A partir de les 8, es donarà el tret de sortida a la caminada i a la cursa nocturna de 8 quilòmetres per Gironella i els seus entorns, tal i com ha explicat Vanesa Chirveches, membre del JAB. "Es tracta d'una cursa i una caminada apta per a tots els públics", ha assegurat. La tercera de les propostes s'iniciarà a 2/4 de 9 de la mà del Club d'Orientació del Berguedà. Tal i com ha explicat David Tarrés, s'han preparat dues curses d'orientació diferents, una d'un nivell bàsic, "perquè tothom qui ho vulgui i no hagi fet mai cap cursa d'aquest tipus pugui provar-ho" i una altra de nivell més avançat. Segons Tarrés "és una prova oberta a tots els públics també per participar-hi en família i amics".

Festa posterior

Un cop finalitzades les proves esportives, la festa continuarà amb un sopar popular, una actuació musical a càrrec de Toc de Flok, inflables pels més petits i regals per a tots els participants. El preu per a participar-hi és de 10 euros pels adults (inclou l'activitat, un número del Sorteig de l'Or, el sopar i la festa posterior) i de 3 euros pels infants.

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de Gironella, Àngels Sallés, s'ha mostrat molt satisfeta que els carrers i entorns de la vila siguin l'escenari escollit per a aquesta iniciativa solidària. "Esperem que la proposta atregui participants del municipi però també de la resta de la comarca", ha afegit.

Montse Pont ha recordat que tots els implicats en aquest repte solidari hi col·laboren de manera desinteressada. "A banda de les entitats esportives hi ha un bon nombre de voluntaris i de persones que han ajudat en l'elaboració d'un vídeo promocional o d'altres tasques i preparatius", ha concretat. A més a més, el projecte compta amb el patrocini de l'empresa Serviobres Queralt.

Els organitzadors esperen que la participació superi les xifres de l'any passat. "Tots els diners recaptats amb aquestes activitats així com també amb la venda dels números del Sorteig de l'Or es destinaran als projectes socials de Creu Roja Berguedà", han puntualitzat. El sorteig tindrà lloc el 20 de juliol, amb un primer premi valorat en 3 milions d'euros.