L'Oficina d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà ha ampliat enguany el servei de monitoratge de suport als infants i joves amb diversitat funcional perquè puguin participar de les activitats de lleure a l'estiu.

Noves entitats s'han sumat al recurs de lleure inclusiu «per tal de garantir que els nens i nenes amb discapacitats psíquica, física o sensorial participin del lleure», han explicat. A Berga, l'Ajuntament finançarà monitoratge de suport als Tallers Artístics, a les estades esportives que organitza l'Handbol Berga i a les activitats del Casal del Tossalet. A Gironella, l'Ajuntament i el Servei Socioeducatiu del Berguedà facilitarà la inclusió en el lleure d'infants al casal de l'AMPA de l'escola de Gironella. I per acabar, a Puig-reig, a través del CQUIE, també tindran un suport de monitoratge per atendre a infants amb necessitats específiques.

El projecte es treballa juntament amb serveis socials, l'EAP, els centres educatius, el servei de fisioteràpia de l'Escola Llar Santa Maria de Queralt, les entitats de lleure i esportives i l'Oficina d´Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà. Aquesta proposta es va iniciar el 2010 amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats dels infants i joves.