L'oposició fa rectificar la CUP i haurà d'ampliar ajuts també a la concertada

Els grups critiquen que l'executiu de Berga volgués discriminar les famílies de les escoles privades

07.07.2017 | 23:45
Instant del ple municipal del mes de juliol, aquest dijous

No és la primera vegada que el govern de la CUP de Berga queda sol defensant una posició. Manar en minoria els va passar factura dijous, durant el ple municipal, amb la moció presentada pel grup de CDC. El text demanava el suport del consistori a les escoles concertades de la ciutat davant la negativa de l'executiu cupaire a fer una aportació econòmica municipal per a la compra d'alces reposapeus per a la millora de la salut postural dels infants i a subvencionar una part del projecte cultural Superfilharmònics, tal com fa als centres públics.

L'oposició en bloc (CDC, ERC, PSC i ICV) va acceptar la moció, que, finalment, obligarà l'executiu de la CUP a destinar una partida pressupostària a aquests projectes, tot i que, tal com ja va explicar aquest diari, no hi estan d'acord per motius ideològics.

El ple va acordar que es garanteixi un tracte igualitari entre els nens de Berga, independentment del centre educatiu al qual estiguin matriculats, i que el consistori pagui la part proporcional corresponent de la subvenció pel que fa al projecte de salut postural (finançada per la Diputació i el Consell Comarcal) i, de la mateixa manera, que els inclogui en el projecte dels Superfilharmònics, impulsat per l'escola de música de la ciutat, en el qual el consistori finança una part del professorat.

Després de la presentació del text per part de Ramon Minoves, de CDC, va prendre la paraula el regidor d'ERC, Jordi Pujals, que va mostrar-se contundent per la posició presa pel govern de la CUP en aquest afer, sorgida arran de les queixes portades a terme per una de les escoles concertades de la ciutat, per la no inclusió en aquests projectes. «S'han tancat en banda i no s'han mogut ni un mil·límetre de la seva posició inicial», va criticar dirigint-se al regidor d'Educació, Eloi Escútia. «Els falta cultura política i democràtica», va afegir.

Pujals també va lamentar que el govern no hagi fet cap esforç per estudiar la proposta presentada per ERC, que instava el consistori a fer la compra corresponent d'aquestes alces per ajudar els infants a millorar la seva salut postural i repartir-les als centres segons la demanda i les necessitats dels alumnes.

Rosalia Monroy, del grup del PSC, també va veure de bon ull la proposta, i també el regidor d'ICV, Joan Torres, que va recordar que es tracta de dos projectes que pretenen millorar la qualitat de vida i formativa dels infants de la ciutat.

En un to seriós, el regidor d'Educació, Eloi Escútia, va recordar que la posició del govern és «ideològica». En aquest sentit, va destacar que «les escoles concertades reben diners públics, i a més a més tenen un finançament privat de les famílies». Escútia va lamentar que «hi ha una doble xarxa en el nostre sistema educatiu, i ja em diran vostès quina és la que està infradotada i quina superdotada, si la concertada o la pública. Nosaltres defensem que no existeixi aquesta doble xarxa, i és la nostra posició ideològica» A més el regidor va recordar alguns dels projectes als quals sí que aporten finançament a les escoles concertades i va retreure a ERC voler-se aprofitar de la situació.

El convergent Minoves va reiterar que el que es demana «és la igualtat entre persones, i encara més en tractar-se d'un tema de salut i un de cultural». Per acabar, va demanar a la CUP que «deixi de marcar paquet polític» per passar a l'acció. Va ser llavors quan l'alcaldessa, Montserrat Venturós, amb un to més que enfadat, va dirigir-se al grup de CDC: «Per què durant el mandat passat de CiU el govern va impulsar i finançar projectes únics a l'escola pública i llavors ningú no es va queixar?».

El debat va finalitzar amb els vots a favor de tots els partits de l'oposició, que van deixar fora de joc el govern de la CUP, que mana amb només sis regidors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Avià fa formació per aprendre a utilitzar la seva aplicació municipal

L'Ajuntament d'Avià aposta per les noves tecnologies per acostar-se el ciutadà al...

Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

Gironella estrena la recollida porta a porta d'orgànica per a grans productors

L'objectiu de la iniciativa és millorar els nivells de reciclatge del municipi del 32% fins al 80%

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El trasllat de l'oficina comarcal del DARP a Olvan s'ajorna fins al 2018

El consistori ha de completar el centre de serveis i no disposa del finançament per fer-ho

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema