Més enllà de les propostes de divulgació històrica, la segona edició de la Carlinada, que ha tingut lloc a la capital berguedana entre divendres i dissabte, ha proposat a veïns i visitants activitats lúdiques i també competicions en diverses disciplines entre el bàndol dels carlins i el dels liberals.

Les activitats van començar divendres a la nit amb una nova edició de Berga o Barbàrie? Els assistents van haver de demostrar quin era el seu grau de coneixement sobre la història de la ciutat a través d'un concurs. També divendres va tenir lloc la lluita amb carrabines làser pel barri vell de la ciutat.

Ahir, dissabte, a banda d'alguna proposta competitiva, com va ser el partit amistós d'handbol, també van programar-se activitats lúdiques per a tots els públics. Al migdia va tenir lloc un vermut musical a la plaça de Sant Joan. El mateix espai va ser ocupat, a la tarda, pels més menuts amb una sessió de jocs tradicionals a càrrec de la Cia de Jocs l'Anònima. Més tard es va presentar públicament el còctel carlí a la cerveseria El Cóm, i durant tota la tarda els veïns i visitants van poder votar pel seu bàndol preferit. La festa va acabar amb ambientació a càrrec de La Farsa pels carrers i amb música en directe a la plaça de Sant Joan amb Senyor dels llamps i Thug Life.