Gironella detecta 19 edificis a tocar dels centres educatius amb elements de fibrociment

Es demanarà als propietaris la retirada del material, que és perjudicial

12.07.2017 | 07:19
Infants al pati de l´escola pública de Gironella

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Gironella han detectat fins a 19 punts de diversos edificis privats que presenten elements construïts amb fibrociment situats a menys de 50 metres dels centres educatius del municipi.

Aquestes són les dades que es desprenen de l'estudi encarregat per l'equip de govern arran de la moció presentada pel grup municipal d'ERC -a proposta de la Federació d'Educació de CCOO del Berguedà- interessant-se per dos casos concrets d'edificis amb elements de fibrociment contigus a l'escola pública de Gironella i l'escola Sant Marc. En els darrers mesos, el sindicat ha iniciat una campanya per la retirada dels materials de construcció que contenen fibrociment als centres educatius públics de la comarca i de la resta de Catalunya, pel fet de considerar-se un material perjudicial per a la salut de les persones que hi estan en contacte, després que des del 2002 se'n prohibís l'ús a l'estat espanyol.

Segons ha explicat a Regió7 l'alcalde de Gironella, David Font, tot i estar d'acord amb aquesta moció presentada al ple de dilluns passat, es va voler anar més enllà i treballar el tema d'una manera més detallada. «Després de saber que a l'interior de cap dels equipaments educatius no hi havia existència d'aquest material, vam creure convenient analitzar quins edificis presentaven elements de fibrociment en un radi de 50 metres de tots els centres educatius de la vila: l'escola pública, la FEDAC, l'escola Sant Marc, la llar d'infants i l'institut Pere Fontdevila», ha concretat. Font ha explicat que els tècnics han detectat fins a 19 construccions de titularitat privada amb fibrociment amb diferents graus d'afectació: n'hi ha sis que són cobertes, mentre que la resta corresponen a canals i baixants del sistema de canalització de l'aigua.

En la darrera sessió plenària es va acordar que s'informarà els propietaris d'aquests edificis afectats de les conseqüències perjudicials que suposa aquest material per a la ciutadania, i més pel fet d'estar situats a tocar de centres educatius. «Com a Ajuntament prenem la responsabilitat d'explicar-los la situació i de demanar-los que retirin aquests materials», ha detallat Font.

Tot i que encara no s'ha determinat cap acció concreta, l'alcalde ha avançat que s'estudiarà la implantació d'una línia de subvencions o bonificacions per als propietaris que vulguin fer un pas endavant i retirar aquests elements de fibrociment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Puig-reig impulsa el comerç local amb la primera nit de compres

Puig-reig impulsa el comerç local amb la primera nit de compres

Es preveu que aquest sigui el primer d'una sèrie d'actes per activar els negocis locals

L'Estat pagarà al Berguedà els diners pendents del Miner

L'Estat pagarà al Berguedà els diners pendents del Miner

ERC arrenca el compromís del ministeri de retornar 4,4 milions d'euros

El Consell Comarcal millorarà les instal·lacions de la Baells

El Consell Comarcal millorarà les instal·lacions de la Baells

El Consell Comarcal del Berguedà actuarà a la zona de l'embassament de la Baells per...

ERC critica la CUP de Berga pel 'mutisme escandalós' pel possible tancament d'El Tossalet

ERC critica la CUP de Berga pel "mutisme escandalós" pel possible tancament d'El Tossalet

El grup lamenta que l'equip de govern no hagi aclarit la situació de l'equipament ni quin serà el...

L'estat es compromet a retornar els 4,4 milions d'euros d'ajudes del fons Miner al Berguedà

L'estat es compromet a retornar els 4,4 milions d'euros d'ajudes del fons Miner al Berguedà

Els republicans Mirella Cortès i Joan Capdevila es reuneixen amb el ministre d'Energia, Álvaro...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema