El Grup de defensa de l'escola pública critica el canvi d'opinió de l'oposició de Berga

El col·lectiu es posiciona al costat de la CUP en el debat sobre les ajudes per les alces per als centres escolars

13.07.2017 | 10:23
Instant de la defensa de la moció per part d´ERC

El Grup de Defensa de l'Escola Pública de Berga ha criticat el canvi de posicionament que han tingut els grups d'ERC, ICV i PSC, a l'oposició de l'Ajuntament de Berga, en referència a la decisió presa en el darrer ple municipal perquè el consistori aporti diners públics per a la compra d'alces reposa-peus i per finançar part del projecte dels Superfilharmònics a les escoles concertades de la ciutat.

A través d'un comunicat, el col·lectiu ha lamentat "la demagògia feta sobre aquesta qüestió", ja que creuen que "el debat no està en si els nens de l'escola concertada han de rebre determinats serveis, sinó qui finança aquests serveis". La plataforma ha recordat que "l'escola privada gaudeix d'uns diners extres de les quotes que paguen les famílies perquè els alumnes se'n beneficiïn".

En aquest sentit, el Grup de Defensa de l'Escola Pública de la ciutat, s'ha mostrat "decebut" pel canvi de posicionament dels grups d'ERC, ICV i PSC. "El gener del 2016 van votar a favor d'una moció que vam presentar en defensa de l'escola pública, de la qual un dels acords deia que en l'actual context de crisi, els fons públics han de ser per a l'escola pública i s'ha d'anar reduint el finançament cap a la privada/concertada".

Afegeixen que l'aprovació d'aquest acord "perpetua la desigualtat entre escoles públiques i concertades" i a la vegada, consideren que "les escoles concertades tenen suficients fonts de finançament, a diferència de la pública, per assumir despeses d'aquestes activitats o mobiliari". Han volgut recordar que el cost a pagar en el cas de les alces seria del 25% del seu preu, ja que el 75% restant està subvencionat. "Ens preguntem on van a parar els diners de les quotes que paguen les famílies a les concertades", han criticat.

El col·lectiu ha mostrat el seu suport a l'equip de govern de la CUP i al seu posicionament "ferm a favor de l'escola pública" i demanen a la resta de grups que van votar a favor de la moció que "reconsiderin la seva posició per poder garantir una escola pública de qualitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Gaspar Hernández, avui al club de lectura del Museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig

El Museu de la Colònia Vidal, acull avui, dimecres, un dels dar-rers actes, dins del Dia...

Els militants de les JERC de Berga renoven la seva junta permanent

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Berga han...

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

L'alcalde de Gironella, David Font, preveu que a mitjan gener del 2018 s'hagin enllestit els...

Enllaços recomanats: Premis cinema