El Grup de Defensa de l'Escola Pública de Berga ha criticat el canvi de posicionament que han tingut els grups d'ERC, ICV i PSC, a l'oposició de l'Ajuntament de Berga, en referència a la decisió presa en el darrer ple municipal perquè el consistori aporti diners públics per a la compra d'alces reposa-peus i per finançar part del projecte dels Superfilharmònics a les escoles concertades de la ciutat.

A través d'un comunicat, el col·lectiu ha lamentat "la demagògia feta sobre aquesta qüestió", ja que creuen que "el debat no està en si els nens de l'escola concertada han de rebre determinats serveis, sinó qui finança aquests serveis". La plataforma ha recordat que "l'escola privada gaudeix d'uns diners extres de les quotes que paguen les famílies perquè els alumnes se'n beneficiïn".

En aquest sentit, el Grup de Defensa de l'Escola Pública de la ciutat, s'ha mostrat "decebut" pel canvi de posicionament dels grups d'ERC, ICV i PSC. "El gener del 2016 van votar a favor d'una moció que vam presentar en defensa de l'escola pública, de la qual un dels acords deia que en l'actual context de crisi, els fons públics han de ser per a l'escola pública i s'ha d'anar reduint el finançament cap a la privada/concertada".

Afegeixen que l'aprovació d'aquest acord "perpetua la desigualtat entre escoles públiques i concertades" i a la vegada, consideren que "les escoles concertades tenen suficients fonts de finançament, a diferència de la pública, per assumir despeses d'aquestes activitats o mobiliari". Han volgut recordar que el cost a pagar en el cas de les alces seria del 25% del seu preu, ja que el 75% restant està subvencionat. "Ens preguntem on van a parar els diners de les quotes que paguen les famílies a les concertades", han criticat.

El col·lectiu ha mostrat el seu suport a l'equip de govern de la CUP i al seu posicionament "ferm a favor de l'escola pública" i demanen a la resta de grups que van votar a favor de la moció que "reconsiderin la seva posició per poder garantir una escola pública de qualitat".